TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

FETÖ enerji devine böyle sızmış

Özelleştirme kapsamında 2008 yılında SOCAR tarafından satın alınan Petkim, 2011 yılından itibaren iddiaya göre FETÖ/PDY’nin kontrolüne girmeye başladı. Örgüt tarafından bizzat kurdurulmuş şirketlerin Petkim’e taşeron olarak alındığı öne sürüldü.
FETÖ enerji devine böyle sızmış
İHA - 17- 25 Aralık 2013 süreci sonrasında Petkim’deki gelişmeleri dikkatle takip eden istihbarat birimleri, Petkim’in ve Türkiye SOCAR Enerji AŞ’nin alt şirketi olan Star Rafinerisi’nin FETÖ/PDY’nin örgütlendiği ve finans destek sağlayan önemli bir alan olduğunu tespit etti.
Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik olarak geçtiğimiz aylarda örgütün sözde Karşıyaka eyalet yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, emniyette ve savcılıkta vermiş oldukları ifadelerde, örgütün Petkim içerisindeki yapılanmasını deşifre etmesi bu yöndeki operasyonel çalışmalara hız kazandırdı. Örgüt mensuplarının polise vermiş olduğu ifadelerinde, 2011 yılından itibaren istihdam edilen işçi veya mühendisleri çoğunun, örgüt tarafından verilen listeler üzerinden yapıldığı ve bu şekilde enerji sektörüne sızıldığı belirlendi.

19 GÖZALTI
Geçtiğimiz hafta İzmir Aliağa İlçesi Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut yurt dışına çıkış yapmak üzere hazırlık yaptığı sırada yakalanmış, yapılan sorgusu ve tahkikat sonucunda FETÖ/PYD terör örgütünün Petkim’de yoğun bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edilmişti. 2 Ağustos 2016 günü sabah 06.00’da eş zamanlı 31 adreste yapılan operasyonda üçü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 19 şahıs yakalanmış, şahısların ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Petkim’deki yapılanmayla ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Yorum Yazın