TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

​İŞKUR, Kadirli OSB'de istihdam teşvikleri anlattı

Osmaniye İŞKUR yetkilileri, Kadirli'de faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek kurum hizmetleri ve istihdam teşvikleri hakkında işverenlere bilgi verdi.
​İŞKUR, Kadirli OSB'de istihdam teşvikleri anlattı
İHA - Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak ve beraberindekiler, ilk olarak Kadirli Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Başkanı Yasin Tatlı’yı ziyaret etti.

Heyet, daha sonra iplik sektöründe faaliyet gösteren ve kadın istihdamıyla öne çıkan firma ve fabrikalarını ziyaret ettiler.

Ziyaretlerde İŞKUR yetkilileri, istihdam teşviklerinin yanı sıra MEGİP (Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü) kapsamında açılan kurslar hakkında da bilgilendirmede bulundu. İşverenlerin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla hem teorik hem de pratik eğitimin bir arada verildiği MEGİP kursları, tüm detayları ile işverenlere anlatıldı.

İl Müdürü Ahmet Altunkaynak işyeri ziyaretlerinin önemine değinerek,“Biz İŞKUR olarak iş arayanla işveren arasında arabuluculuk misyonunu üstlenmiş bir kurumuz. Bu misyonu yerine getirmek için yaptığımız hizmetlerden birisi de işveren ziyaretleri. Kadirli’de yaptığımız işyeri ziyaretlerinde Birteks tekstil firması İŞKUR kanalıyla 100 kişilik eleman talebinde bulundu. 20 makine dikişçi, 20 el dikişçi, 20 ütücü, 20 kalite kontrolcü ve 20 konfeksiyon işçisi mesleğinde alınan toplam 100 kişilik talep, işyeri ziyaretlerinin verimli geçtiğini ve amacına ulaştığını gösteriyor.”dedi.

Kadirli OSB’deki ziyarete İl Müdürü Ahmet Altunkaynak’ın yanı sıra İl Müdür Yardımcısı Yunus Emre Akalın ve Kadirli Hizmet Merkezi Şube Müdürü Abdülhamit Yıldırım da katıldı.
Yorum Yazın