TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

İTO Başkanı Çağlar'dan sınır ötesi operasyon açıklaması

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, DAEŞ terör örgütüne karşı başlatılan sınır ötesi operasyonla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
İTO Başkanı Çağlar'dan sınır ötesi operasyon açıklaması
İHA - İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, DAEŞ terör örgütüne karşı başlatılan sınır ötesi operasyonla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti bölücü unsurlar ve dışarıdaki temsilcileriyle kuşatılmaya müsaade etmeyeceğini bir kez daha gösterdi. İş dünyası olarak tüm varlığımızla devletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin arkasındayız" dedi.

Suriye'nin son yıllarda Türkiye için terörün en büyük merkezi olduğunu vurgulayan Çağlar, şu ifadelere yer verdi: "Terörün yanı sıra sebep olduğu göç hareketiyle Türkiye milyonlarca sığınmacıya kucak açmış ve adeta bir göç merkezi haline gelmiştir. Şu ana kadar olağanüstü bir sabır gösteren Türkiye Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler Anlaşması'na göre meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır. Gerçekleştirilen harekat Suriye toprak bütünlüğünü korumaya yönelik olduğu gibi, Türkiye'nin sınırlarını ve güvenliğini de korumaya yöneliktir. Hudutlarımızın terör unsurlarından temizlenmesi ülkemizin huzuruna kasteden alçak saldırıların sonlanması için elzemdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman kendi güvenliğini ?sağlayacak güç, kudret ve iradeye sahiptir. Bu operasyon da bunun kanıtıdır ve dost, düşman herkes ders çıkarmalıdır".
Yorum Yazın