TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

KKTC'nin 2017 hedefi 1,5 milyon turist

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, '2017 hedefimiz geçen yıla göre yüzde 50 artış ve 1,5 milyon turist.' dedi.
KKTC'nin 2017 hedefi 1,5 milyon turist
AA - KKTC'nin tanıtım faaliyetleri için Antalya'da bulunan Ataoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de KKTC'nin turizm potansiyelini anlatmak amacıyla geçen yıl "KKTC Tanıtım Günleri" etkinliği başlattıklarını anımsattı.

İlk etkinliği Ordu'da 12 Ağustos 2016'da gerçekleştirdiklerini belirten Ataoğlu, "3 Ağustos 2016 tarihinde Ordu-Giresun Havalimanı'ndan KKTC'ye direkt uçuşlar başladı. Bu nedenle ilk tanıtım etkinliğini Ordu'da yapmak istedik. O günden bugüne Ordu'dan seferler gayet düzgün ve düzenli şekilde devam ediyor." dedi.

Alternatif turizm çalışmaları
KKTC'de inşa edilen tam donanımlı üniversite hastanelerinin hizmete açılmasından sonra sağlık turizminde "Biz de varız." dediklerini aktaran Ataoğlu, "yavru vatan"ın geçen yıl Dünya Sağlık Turizmi Konseyi'nin 54'üncü üyesi olduğunu anımsattı.

Turizmi sadece deniz, kum ve güneş olarak görmediklerini ifade eden Ataoğlu, "Kıbrıs'ta spor turizminde de ciddi etkinlikler yapılıyor. Dünya çapında bir bisiklet etkinliğini Kıbrıs'ta yaptık. Dalış, dağcılık, yürüyüş etkinlikleri yapıyoruz. Yürüyüş etkinliklerine yabancıların ciddi şekilde rağbet gösterdiklerini görüyoruz. Bu nedenle yürüyüş yollarını geliştirmeye başladık." değerlendirmesinde bulundu.

"Kendi adalarında yatırım yapıyorlar"
Türkiye'den gelen yatırımcıların dünyaca ünlü 5 yıldızlı otel yatırımı yaptıklarını belirten Ataoğlu, "Dünyaya meydan okurcasına yapılan o yatırımların büyük çoğunluğu Türkiye'den gelip yatırımın yapan kardeşlerimize ait. Biz zaten bunlara güvenerek yola çıkıyoruz. Türkiye'den gelen yatırımcılardan çok memnunuz. Kendi adalarına geliyorlar, kendi adalarında yatırım yapıyorlar. Biz de yapılan yatırımları pazarlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Ataoğlu, KKTC'ye 6 ayda gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artış gösterdiğine dikkati çekerek, "2017 hedefimiz geçen yıla göre yüzde 50 artış ve 1,5 milyon turist." diye konuştu.

Kültürlerinin tanıtılmasıyla ilgili 5 yıldızlı otellerde Kıbrıs geceleri düzenlenmeye başlandığını anlatan Ataoğlu, bu gecelerin artık neredeyse zorunluluk haline getirildiğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın