TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

“Türkiye 4. sanayi devrimini ıskalamayacak”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin sanayi devrimlerini hep 100 yıl geriden takip ettiğini ancak dördüncü sanayi devrimini yaptıkları yatırımlarla ıskalamayacaklarını söyledi.
“Türkiye 4. sanayi devrimini ıskalamayacak”
İHA - AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi. Tek aday olarak kongreye giden Mehmet Fatih 3. kez Kdz Ereğli İlçe Başkanı olarak seçildi. Bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Doğu’da Trabzon, Batı’da da Zonguldak kıyı kanunundan muaf olan iki bölge oldu. İnşallah Batı Karadeniz, Zonguldak ve Ereğli’de bir mega endüstri bölgesi kuracağız. Filyos Endüstri Bölgesi’nin yaklaşık 40-50 milyar dolarlık bir cirosu olacak, 2 milyar dolara yakın yatırım yapılacak ve 12 bin kişiye istihdam sağlayacak. En büyük liman projelerinden biri endüstri bölgesinin yakınında devam ediyor. Burası 607 hektarlık karma endüstri bölgesi olması nedeniyle her sektörden yatırımcı çekiyor. Bahsettiğimiz endüstri bölgeleri en az GAP kadar büyük ve önemli projelerdir. Çevremiz ateş çemberine dönmüş olsa da, yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelemiz devam etse de bunlar bizi büyüme hedefinden asla geri döndüremeyecektir. Bunların en son örneği birkaç gün önce açıklanan büyüme rakamlarıdır. Türkiye hem birinci hem de ikinci çeyrekte yüzde 5 büyüme gerçekleştirmiş. Bunda geçen sene 8 Kasım’da aldığımız tedbirlerin büyük payı vardır. KGF’den yaklaşık 290 milyar lira bir kaynağı piyasaya sürdük. Yine KOSGEB’ten 6,7 milyar lira bir kaynağı 274 bin KOBİ’ye sunduk. Bu büyüme karşısında dünyanın o meşhur kuruluşları şaşkına dönmüşlerdir. Ama biz yine dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz. Hazır teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi kullanan bir ülke olmalıyız. Bilimde, teknoloji de ve sanayide çağın gerisine düşmeyeceğiz. Birinci sanayi devrimini 100 yıl geriden takip ettik. Keza ikinciyi de öyle. Bu gün 4. Sanayi devriminin eşiğindeyiz. Ve bu sanayi devrimini inşallah geride kalmadan, yakalayacağız, ıskalamayacağız. Ve Türkiye kendi sanayi devrimini gerçekleştirecek” dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından önceki dönem ilçe başkanları için hazırlanan plaketler Bakan Faruk Özlü tarafından verildi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da Bakan Özlü’ye plaket takdim etti.
Yapılan oylamada kongreye tek listeyle giden Fatih Çakır yeniden ilçe başkanlığına seçildi.
(Vedat Kılıç / İHA)
Yorum Yazın