TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Enerji

Dış ticaretteki fırsatlar ve riskler masaya yatırıldı

Türkiye’nin genç ve dinamik bankası Odeabank tarafından düzenlenen 'Odeabank Dış Ticaret Buluşması' toplantısında, dış ticaretin finansmanı ve riskleri konuşuldu.
Dış ticaretteki fırsatlar ve riskler masaya yatırıldı
HABER: KÜBRA YAŞAR - Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü "Nakit yönetimi, dış ticaret ve ödeme sistemlerindeki uzmanlığımız ile ihracat yapan firmalara en kaliteli hizmeti sunuyoruz.İhracat alanındaki uzman kadromuz ve güçlü sermaye yapımızla, dış ticaret firmalarına kaynak sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

ODEA BANK, Türkiye’nin ihracatının finansmanı ve riskleri konusunun tartışıldığı “Odeabank Dış Ticaret Buluşması” toplantısını, İstanbul’da The Grand Tarabya Oteli’nde düzenlendi. Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü’nün açılış konuşmasını yaptığı ‘Odeabank Dış Ticaret Buluşması’nda, Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, dünyada ve Türkiye’de makroekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini aktardı. Mert Öncü: ‘İhracat yapan firmalara kaynak sağlamaya devam edeceğiz’ İhracat rakamlarının artırılması ve pazarların çeşitlendirilmesi için dış ticaret finansmanının öneminin tartışıldığı toplantıda konuşan Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, yurtdışında ve yurtiçinde yaşanan gelişmelerin, ihracat yapan firmalara finansal desteği daha da önemli hale getirdiğini söyledi.

Odeabank’ın ihracata yönelik stratejilerine de değinen Öncü, şunları söyledi: "Yeni önceliklerimizle ve stratejimize uyumlu olarak ihracata dönük ve yüksek katma değerli hizmet ve ürün sunan sektör ve firmalara odaklanıyoruz. Banka olarak ihracat odaklı, ülkemizin makro hedefleriyle örtüşür bir büyüme stratejisi yürütüyoruz. Hedefimiz, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi ile ticaret işlemlerinearacılık etmek ve bu bölge için Türkiye’nin önde gelen bankası konumuna sahip olmak. Ülkemizin öncelikleri ve bankamızın orta vadeli stratejileriyle de uyumlu olarak dış ticaretin finansmanına katkı sağlayarak ticari kredilerde büyümeye odaklanmış durumdayız. Türkiye’nin önemli bir dış ticaret bankası olmak istiyoruz" dedi.

Altınsaç: “Türkiye’nin2020’de yüzde 3 civarında büyüyeceğini öngörüyoruz”

Türkiye’nin ihracat potansiyelinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, dünyada ve Türkiye’de makroekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: "ABD’nin yürütmekte olduğu ticaret savaşları dünya ekonomik büyümesini yavaşlatıyor. Gelen son veriler 2020 yılında küresel büyüme görünümünde zayıflama eğiliminin belirginleştiğini göstermektedir. Özellikle ihracatımızın büyük çoğunluğunu oluşturan Avrupa’da da ekonomik durgunluk olasılığı artmış durumda. 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 3,4 büyümesi öngörülüyor." dedi.
Yorum Yazın