TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Enerji

Geleceğe yatırım yapan lider marka YTONG

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk YTONG, sektörün ve yapı kültürünün gelişimi için YTONG Akademi çatısı altında örnek çalışmalar gerçekleştiriyor.
Geleceğe yatırım yapan lider marka YTONG

2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde başlayan Gazbeton Dersleri, 10 yılda üç üniversitede bin 200 öğrenciye ulaştı. Ders notlarından derlenen içerikler, Türkiye’de gaz beton üzerine yazılmış en kapsamlı teknik başvuru kaynağı olarak kitaplaştırıldı. İnşaat sektöründeki insan kaynağı kalitesine ve entelektüel gelişime, mimarlık ve yapı kültürüne katkıda bulunmayı amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesi olan Ytong Akademi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sektörün her kademesindeki paydaşları hedefleyen, yaygın ve sürdürülebilir programlar yürütülen Ytong Akademi’de düzenlenen seminerler, üniversite dersleri, ürün eğitimleri ve yarışmalarla, bilginin paylaşılmasına, yenilikçi düşüncelerin ortaya çıkmasına öncülük ediliyor.

Her yıl hem ilgi hem de ulaşılan öğrenci sayısı artıyor

YTONG Akademi’de gerçekleştirilen ve kurumsallaşmış örnek çalışmalardan biri olan ‘Gazbeton Dersleri’ 10’uncu yılına ulaştı. Geçen 10 yılda bin 200’ün üzerinde mimar adayı bu derslere katıldı. Yapı sektörünün çağdaş standartlara ulaşmasına 56 yıldır öncülük eden Türk Ytong, ‘Gazbeton Dersleri’ ile her yıl artan sayıda mimarlık öğrencisine ulaşıyor. Sektörün deneyimli ismi Mak. Yük. Müh. Nuri Ertokat öncülüğünde yürütülen ve ilk olarak 2010’da Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde başlayan akademik program, bugün Yıldız Teknik, Maltepe ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitelerinin mimarlık bölümleri dahil olmak üzere üç üniversitede devam ediyor. Dersin notları, 2014 yılında Nuri Ertokat tarafından kitaplaştırılarak, Türkiye’de gaz beton üzerine yazılmış en kapsamlı teknik başvuru kaynağı olarak yayınlandı.

Yorum Yazın