TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Galatasaray'ın UEFA'ya riskli teklifi

Finansal Fair Play kriterleri nedeniyle UEFA'dan 1+1 ceza almak üzere olan Galatasaray, UEFA'ya teklif götürdü.
Galatasaray'ın UEFA'ya riskli teklifi
Cansu Türkmenlio - Finansal Fair Play kriteri nedeniyle Avrupa’dan 1+1 yıl men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya olan Cimbom’da tek hedef UEFA engelini hasarsız atlatmak.  

Galatasaray, tarihi zirvede UEFA’ya sunacağı ideal çözüm formülünü belirledi; 0+2...

DAHA AĞIR BİR CEZAYA RAZI OLACAKLAR
Bu yaptırım da önemli bir şarta bağlanarak, ‘1+1’ yıl olarak öngörülen men cezasının ‘0+2’ olarak belirlenmesini isteyecek.

Galatasaray, UEFA’ya Mayıs 2016 ve 2017’de zarar rakamının 10 milyon Euro’nun altına ineceğini taahhüt edip “Eğer 2 yıl üstüste bu kriteri sağlarsak, cezamızı kaldırın. Yükümlülüğe uyamaz ve zararımızı bu rakamın altına indiremezsek bize iki yıl ceza verin” diyerek yaptırımın 0+2 olarak belirlenmesini talep edecek.

Yani, Galatasaray mali tablosunun iyiye gittiğinin altını çizip ceza erteleme talebinde bulunurken, şartlar yerine gelmezse daha ağırına razı olduğunu belirtecek.

İSVİÇRE'YE 3 GÜN ÖNCEDEN GİDECEKLER
23 Şubat’taki tarihi zirve için Galatasaray Kulübü, 3 gün önceden İsviçre’ye çıkarma yapacak. Başkan Dursun Özbek, Genel Sekreter Fatih İşbecer ve yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm, 20 Şubat’ta İsviçre’ye uçacak. UEFA ile yapılacak olan tarihi zirvede Galatasaray’ın avukatlığını yapacak olan Jean Luis Dupont ile bir araya gelinecek.

Ünlü avukat, konuyla ilgili tüm bilgileri istedi. Dupont ile yapılacak olan görüşmeden sonra savunmanın son hali de şekillenecek. Yöneticiler buradan Lazio maçı rövanşı için Roma’ya geçecek.
Yorum Yazın