TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Kötü oyunun nedeni kaptanlar mı?

Son yıllarda Galatasaray ve Fenerbahçe'de oynanan kötü futbol taraftarları çileden çıkarır duruma geldi.
Kötü oyunun nedeni kaptanlar mı?
Fatih Mehmet Kayalı - Kulüp düzeyinde Türkiye'nin en büyük iki kulüpleri olan Fenerbahçe ve Galatasaray son yıllarda eski ihtişamlı günlerinden çok uzaktalar.

Belli başlı dönemlerde kupalara ambargo koyan iki takım başarızlığın nedenini arıyorlar. İlk etapta Teknik Direktör'de aranan sorun daha sonra yönetimlere döndü ancak son olarak oklar kaptanlara döndü. Galatasaray'da kaptan Selçuk İnan'ın kötü performansı her maç protesto edilmesine neden oluyor.

Galatasaray'a transfer olduktan bir sezon sonra kaptanlık pazubandını koluna takan Selçuk takımın en kötülerinden. İlk sezonların da çok iyi oynayan Selçuk'un takım içi motivasyonu sağlamadığı ve takımı sürekli geri pas, yan pasla yavaşlatması tepkilerin en büyük nedenleri arasında.

Takım kaptanının hırslı ve istekli olmasını bekleyen taraftar bu isteğinin karşılığını bir türlü alamıyor. Galatasaray taraftarı için kutsal sayılan Galatasaray formasını Selçuk İnan bir maçtan sonra çıkarmış ve sahayı terketmişti.

En son Östersunds maçında protestoların adresi olan Selçuk tribünlere dönerek Galatasaray armasını göstermişti. Taraftar artık birinci kaptanın Selçuk İnan yerine ikinci kaptan Muslera'nın geçmesini istiyor. Fenerbahçe'de ise kaptanlar konusunda farklı bir durum söz konusu. Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun takımdan ayrılmasından sonra çok büyük sorumluluk eksikliği gözleniyor.

Fenerbahçe birinci kaptanı Volkan Demirel, Fenerbahçe'yi çok sevip heryerde savunsada çok polemiğe girdiği için taraftarlar şikayetçi. Volkan demirel son dönemde gösterdiği performansla değil yaşadığı kavgalarla gündeme geliyor.

Volkan Demirel kavgalarının yanı sıra yediği hatalı gollerle de bir çok kesim tarafından eleştiri oklarına hedef oluyor. Takımın ikinci kaptanı Mehmet Topal ise sakin ve düzgün kişiliği ile dikkat çekiyor. Ancak Mehmet Topal'ında, Selçuk İnan gibi ateşleyici özelliği olmaması en büyük eksikliği.

Kaptan'ın görevleri
Kaptan, futbol karşılaşmalarında takımın saha içerisindeki liderliğini yapmak için seçilmiş oyuncudur. Çoğunlukla futbol takımının en tecrübeli oyuncularından seçilir. Bazen de takımda sözü geçebilecek oyuncu kaptan olarak seçilir. Takım kaptanlarının kolundaki, saha içerisindeki diğer oyunculardan ayırt edilmeyi sağlayan pazu bandı takılmaktadır.

Takım kaptanına oyun kuralları kapsamında verilen sorumluluklar vardır. Bunlar başlama vuruşu yapmak ve ard arda penaltı atışları öncesinde para atışı yapmaktır. Ayrıca hakemler sahada oyuncuların ve seyircilerin tutum ve davranışları ile ilgili olarak kaptanla istişare etmektedirler. Kaptanlar ayrıca sahada teknik direktöre yardım ederler ve takımlarını koordine ederler. Bunun dışında takımın kazandığı kupalar ödül törenlerinde ilk önce takım kaptanlarına takdim edilmektedir.
Yorum Yazın