TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

230 bin liralık BMW'yi taksi yaptı

Ticari araçlara tanınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetiyle birlikte Adana’da da taksiciler lüks araç alımlarına başladı. 4 yıldır taksi şoförlüğü yapan Murat Çakır, piyasa değeri 230 bin lira olan otomobili 160 bin TL’ye alarak taksi yaptı.
230 bin liralık BMW'yi taksi yaptı
İHA - Hükümetin ticari araçların yenilenmesinde vergi teşvikine ilişkin getirdiği ÖTV muafiyeti, 13 Ekim'den itibaren uygulamaya konuldu. Uygulamanın başlamasının ardından taksi duraklarında lüks araçlar boy göstermeye başladı. Birçok insanın hayalini süsleyen lüks marka araçları 'T' plaka takarak ticari yapan taksici esnafı, uygulamadan oldukça memnun.

Adana’da taksicilerin aldığı son model BMW 520-i, Wolkwagen Passat, Audi Tuscon ve Nissan Qashgai araçlar için Adana Şoförler Odası’nda tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Nihat Sözütek, son model BMW 520-i alan şoför Murat Çakır’a girişiminden dolayı teşekkür etti.

“ÖTV indirimi 2019’a kadar sürmeli”
ÖTV indirimi avantajının 2019 yılına kadar sürmesin isteyen Sözütek, “Yüzde 45 yarı yarıya gibi bir şey. Esnafımız da bunu karşılıksız bırakmadı. En güzel arabayı alıp halkımızın, toplumumuzun, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor. Bu jenerasyon değiştirir araçlarını. Baba oğula vermez bu parayı ama hükumet verdi. Esnaf verilen hizmetin sunulan güzelliği karşılıksız bırakmadı. Esnafa yansıtılan güzellik hemen halka sunuldu” dedi.

“Kaliteli hizmet için bu girişimi yaptım"
4 yıldır taksi şoförlüğü yapan Murat Çakır da, daha kaliteli hizmet vermek için böyle bir girişiminde bulunduğu ifade etti. Çakır, “Adana'mıza daha kaliteli hizmeti verip, taksi kültürünü daha fazla çoğaltmak için devletin sunduğu bu referanstan yararlandım. Önceki aracım da yeniydi. Adana’da bir taneydi. Şu an daha iyisini yapmak istedim ve başardım. Ortalama 160 bin TL’ye mal oldu. Yüzde 45’lik indirimden yararlandım” diye konuştu.

ESOB Başkanı Nihat Sözütek ve Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Odası Başkanı Kenan Yılmaz son model taksi alan şoförlere teşekkür edip çiçek takdim etti.

Taksiciler de Adana halkına hizmet vermek için yollara çıktı.
Yorum Yazın