TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

30 yıl sonra yenileniyor, su kuyuları devreye alındı

Bursalılara Buski ve DSİ'den önemli bir uyarı geldi. Doğancı Barajı'ndaki 30 yıllık ana boru ve vanaların değişmesi sebebiyle su sevk oranı yarı yarıya düşünce, şehirdeki 120 kuyu devreye alındı.
30 yıl sonra yenileniyor, su kuyuları devreye alındı
İHA - Çalışmaların 4,5 ay süreceğini belirten yetkililer, mahallelerde toplantılar yaparak bu durumu muhtarlarla paylaştı.

Bursa’da içme suyunun büyük bölümünü karşılayan Doğancı Barajı’ndan ana boru ve vanaların değiştirme çalışması sebebiyle su alma oranı yüzde 50’ye düştü.

BUSKİ yetkilileri, DSİ'nin Doğancı Barajı’ndaki ana boru ve vanaları değiştirmesi sebebiyle su alma kapasitesinin yüzde 50’ye düştüğünü bildirdi. 4.5 ay sürecek çalışmada 30 yıldır çalışan sistem sökülecek. Bu sebeple Ankara yolu altındaki 120 adet kuyu devreye sokuldu. BUSKİ yetkilileri, bu durumu mahallelerde toplantı yaparak muhtarlarla paylaştı. Çalışma tamamlandığında Bursa şehir merkezinin tümüne barajlardan gelen su verilecek.

Çalışmayı DSİ yaptığı için BUSKİ’nin geçici çözüm olarak kuyu suyu kullandığı öğrenildi. Ayrıca Doğancı Barajı’ndaki çelik boruların riskli olduğu için böyle bir çalışma yapıldığı açıklandı.
Yorum Yazın