TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

ADÜ'lü profesörün paylaşımına rektör Bircan'dan tepki

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde akademisyenlik yapan bir profesörün, 29 Mayıs İstanbul’un fethi ile ilgili Osmanlı’ya hakaret içeren paylaşımlarına, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan tepki gösterdi.
ADÜ'lü profesörün paylaşımına rektör Bircan'dan tepki
Salih Berktaş - Edinilen bilgiye göre, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde akademsiyen olarak görev yapan Prof. E.B. 29 Mayıs 2016 günü saat 12:11’de “Bugün muhteşem bir uygarlık olan Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti Konstantinopolis’in barbar ve bağnaz bir kabile tarafından işgalinin yıldönümü” paylaşımını yaptı.

Kendi üniversitesinde görevli profesörün paylaşımına tepki gösteren Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, E.B. isimli akademisyenin paylaşımını “Terör sevici akademisyenlerimizden sonra Bizans sevici akademisyenimiz de oldu. Bilsinler ki Hira Dağı'nın evlatları Olimpos Dağı'nın evlatlarını mutlak ve yeniden mağlup edeceklerdir” yorumu ile paylaştı. Paylaşımın sosyal medyada yayılması üzerine E.B. isimli akademisyene tepki, ADÜ Rektörü Cavit Bircan’a da destek yağdı.
Yorum Yazın