TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bu berberde tıraşlar üç kuşaktan

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kuşaktan kuşağa berberlik yapan Kuruoğlu ailesinden baba, oğul ve torun mesleği bir arada icra ediyor.
Bu berberde tıraşlar üç kuşaktan
AA - Ankara'nın Çubuk ilçesinde 10 yaşındayken dedesine ait dükkanda çırak olarak başladığı berberlik mesleğini 58 yıldır aynı mekanda sürdüren Abdullah Kuruoğlu, aradan geçen yıllara rağmen ilk günkü aşk ve heyecanla işini yapıyor.

Kentin en yaşlı berberleri arasında yer alan, mesleğini ilçe merkezindeki Hükümet Caddesi'nde küçük bir iş yerinde sürdüren 68 yaşındaki Kuruoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çubuk'ta kuşaktan kuşağa ailece berberlik yaptıklarını söyledi.

Mesleği, dedesi ve babasından öğrendiğini anlatan Kuruoğlu, kendisinin de berberliği oğlu ve torununa öğrettiğini ifade etti.

Kuruoğlu, sabah işe en erken kendisinin geldiğini, torunu ile beraber çalışmanın ayrı bir duygu olduğunu dile getirdi.

Hiç tatil yapmamış
Abdullah Kuruoğlu, 10 yaşından bu yana hiç tatil yapmadan işini büyük bir aşkla icra ettiğini, yıllarca, babasıyla köy köy dolaşıp buğday karşılığında tıraş ettiğini anlattı.

Kendi iş yerini açmasıyla ilçedeki protokol üyelerini ve esnafı tıraş etmeye başladığını anlatan Kuruoğlu, mesleğinde bir gün bile bıkkınlık yaşamadığını dile getirerek, şöyle konuştu:
"Dedem, babam ve annemin amcası berberdi. Ben babamdan öğrendim, ben de oğluma ve torunuma berberliği öğrettim. İlkokuldan bu yana bu işi yaptım, bu işle büyüdüm ve yaşlandım. Babam ölene kadar yanında çalıştım sonra da dükkanı ben devraldım. Ben 10 yaşımda çırakken babamla köylere giderdik, o zamanlar berberlik dükkanlarda yapılmıyordu. Genellikle köy meydanlarında veya köy konaklarında yapılırdı tıraşlar. Köyleri dolaşır buğday ve yumurta karşılığında yani takas usulü insanları tıraş ederdik. Dükkan açtıktan sonra ilçenin bütün hakimini, savcısını belediye başkanını, kaymakamını yani kısacası tüm bürokratlarını ben tıraş yapmaya başladım ve bugüne kadar da tıraş yapmaya devam ediyorum. Bu nedenle de ilçede bana 'bürokrat berber' derler. Severek yaptığım bir meslek."

Babasından öğrendiği mesleği yaklaşık 30 yıldır sürdürdüğünü anlatan Sabri Kuruoğlu ise babası ve oğluyla aynı mekanda çalışmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Kuruoğlu, "Bu meslek bize dedemizden gelen bir meslek. Ben de kendimi yetiştirdikten sonra çocuğumu yetiştirdim. Çubuğun protokolü burada tıraş oluyor. Babamla ve oğlumla beraber çalışıyoruz. Üçümüzün birlikte çalışması çok güzel bir duygu. Oğlum gençleri tıraş ediyor. Babam kendi yaşlarındakileri ve özel müşterisi olan ilçenin bürokratlarını tıraş ediyor. Ben de esnafları ve orta yaştaki müşterileri tıraş ediyorum." şeklinde konuştu.

Torun Can Kuruoğlu da "Yaklaşık 7 yıldır dede mesleğinin içerisindeyim. Sağ olsunlar bana bu mesleği öğrettiler ve altın bileziğimi koluma taktılar. Bu meslek sayesinde insanlarla daha çok iletişim içerisindeyim. Dedeyle, babayla çalışmanın da farklı bir güzelliği var. Benim yaptığım hataları onlar düzeltiyorlar." dedi.

Yorum Yazın