TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Çadır kamplardaki Suriyelilerin kış endişesi

Savaş nedeniyle evlerini terk edip güvenli bölgelerdeki çadır kamplara sığınan Suriyeliler, yaklaşan kış öncesi soğuktan korunmak umuduyla taş, kerpiç ve çinko levhalardan evler inşa etmeye başladı.
Çadır kamplardaki Suriyelilerin kış endişesi
AA - Suriye'nin güneyindeki Kuneytra kırsalında İsrail işgali altındaki Golan bölgesi sınırında yer alan Berika Kampı'nda şu sıralar yoğun bir kış hazırlığı var. Kamptaki derme çatma çadırlarda kalan Suriyeliler, korunaklı evler inşa ederek önceki kışlarda çektikleri sıkıntılardan bir nebze olsun kurtulmak istiyor.

AA muhabirine konuşan kamptaki Suriyelilerden Fahd Ebu Hüseyin, son 3 yıldır her kış çadırların kardan çökmesi, su basması veya etrafının bataklık olması gibi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Çadırların çocuklar ve aileleri için sıcak bir sığınak olmadığını belirten Ebu Hüseyin, bu kış aynı sorunları yaşamamak için taş, çamur ve kerpiçten evler yaptıklarını dile getirdi.

Kamptaki herkesin birbirine yardım ettiğini, özellikle gençlerin taş taşımakta yaşlılara destek olduğunu aktaran Ebu Hüseyin, bazı sığınmacıların da çinko levhalardan evler yaparak soğuktan korunmak için kumaşlarla kapladıklarını ifade etti.
Yorum Yazın