TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Çanakkale'de Piri Reis heykeli dikildi

Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı ÇATKAV tarafından yaptırılan Piri Reis heykeli açıldı.
Çanakkale'de Piri Reis heykeli dikildi
İHA - Piri Reis Müzesi’nin önünde düzenlenen törene Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümünde Piri Reis heykelini açtıklarını söyleyen Vali Hamza Erkal, "Böyle hizmetleri olan bir şahsın Gelibolulu ve bu memleketin evladı olması ve Çanakkale’ye renk katması elbette ki hepimizin arzu edeceği bir iştir. Dolayısıyla onunun bu güzel binanın önünde heykelinin olması bizin için önem arz ediyordu. Bu eserin Çanakkale’ye bir değer katacağına inanıyorum” dedi.

ÇATKAV Başkanı Kadir Kenar ise "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Böyle güzel bir günde, zaferin yıl dönümünde sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Bundan 500-600 sene önce yaşamış ve denizleri keşfetmiş, onların haritalarını yapmış, geleceğe ışık tutmuş, bir elinde harita, bir elinde pusula ile dünyayı gezmiş bir Türk’ün saygıyla anıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 3 metre yüksekliğindeki Piri Reis heykelinin kurdelesi kesildi. Protokol mensupları Piri Reis Müzesi’nde minyatür sergisini gezdi.
Yorum Yazın