TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Düğününde, katledilen arkadaşlarını unutmadı

Diyarbakır'da, Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürüldüğü katliamdan yaralı kurtulan Yusuf Er, düğününde arkadaşlarını unutmadı.
Düğününde, katledilen arkadaşlarını unutmadı
AA - Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtırken arkadaşları Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürüldüğü saldırıdan yaralı kurtulan Yusuf Er, dünyaevine girdi.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine, Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde 4 arkadaşını kaybeden ve yaşadığı dehşet hafızasından silinmeyen Er, düğününde de arkadaşlarını unutmadı.

Merkez Yenişehir ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen törende, katledilen Yasin Börü ve arkadaşları adına ezgi ve şiirler okundu. Yasin Börü adına sloganların atıldığı düğünde damat Er, Börü'nün resminin bulunduğu atkıyı taktı.Yusuf Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dehşet dolu günlerden bugünlere geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Hiçbir zaman Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmayacağını belirten Er, "Bu düğün sadece benim düğünüm değil, 6-7 Ekim olaylarında şehit edilen Yasin Börü ve diğer arkadaşlarımın düğünüdür. Bu vesileyle onların da dünyevi olarak da olsa ailelerinin sevincine ortak olduk." diye konuştu.

6-7 Ekim olaylarında yaralı olarak kurtulmasının kendisi için büyük bir şeref olduğunu kaydeden Yusuf Er, Yasin Börü ve arkadaşlarının düğününde olmalarını arzuladığını ve Börü ile birlikte halaya durmak istediğini aktardı.

Düğüne, Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.
Yorum Yazın