• Genel

​Duyamadıkları ezgilere hayat verdiler

Van'ın Tuşba ilçesindeki Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Okulu'nun öğrencileri, duyamadıkları ezgileri müzik aletleriyle çalarak çok zor olan bir işi başardı.
​Duyamadıkları ezgilere hayat verdiler
Hüseyin Oğulcan Akkaya - İşitme engeline rağmen adeta engel tanımayan ve yaptıkları müzikle tüm çocuklara örnek olan öğrenciler, 7 aylık çalışmanın ardından şarkıları çalmaya başladı.

Okulun müzik öğretmeni Hakan Çakır, yaptığı açıklamada, öğrencilerin müzik derslerine girerken önceleri endişe yaşadığını, ancak zamanla bu endişelerin ortadan kalktığını söyledi.

"Zor olan bu hayalimi başardığımı düşünüyorum"
Çakır, şöyle konuştu: "Okula ilk geldiğimde işaret dilini bilmiyordum. Önce öğrencilerle anlaşamadık. Ancak ardından harfleri öğrendim. Bilmediğim şeyleri öğrencilere soruyordum ve onlar da bana yardımcı oluyordu. Belli bir zaman sonra işaret dilini de öğrendim. Bir işitme engelli okulunda müzik öğretmenliği yapmak kolay olmayacaktı. Aklıma çeşitli sorular takılıyordu. Buraya geldiğimde öğrencilerin çok az da olsa duyabileceğini düşünmüştüm ki öyle de oldu. Grubumuzda yer alan öğrenciler, çok az da olsa duyabiliyor. İşitme engelli olan çocuklarla bir şeyler yapmak her zaman hayalim olmuştu. Zor olan bu hayalimi başardığımı düşünüyorum."

Yaklaşık 7 aylık bir süreçte öğrencilerin şarkılar çalmaya başladığını dile getiren Hakan Çakır, bu şarkıları normal şartlarda eğitim gören öğrencilerin bile çalmasının zor olduğunu ve öğrencilerinin kısa zamanda azimli şekilde şarkıları çalmaya başladığını ifade etti.
Yorum Yazın