TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Esenyurt'ta zabıta dehşeti

İstanbul Esenyurt'ta seyyar satıcılık yapan Ahmet Taygur ve Ferdi Taygur kardeşler yaklaşık 20 zabıta tarafından darp edildiği iddia edildi.
Esenyurt'ta zabıta dehşeti
OGÜNhaber Whatsapp İhbar Hattı üzerinden ulaşan habere göre; İstanbul Esenyurt'ta geçimlerini patates satarak sağlayan Ahmet Taygur ve Ferdi Taygur kardeşler Belediye Zabıta Ekipleri tarafından darp edildiği iddia edildi.

Olay sırasında üst kulak kıkırdağının kırıldığını iddia eden Ahmet Taygur ve abisi Ferdi Taygur darp raporu aldıklarını söyledi.

İhbar Hattımıza gelen olay ardından  ekibimiz ile konuşan ve normal bir zabıta müdahalesi olmadığını belirten Ferdi Taygur yaşanılanları telefonda şöyle anlattı:
"Biz kardeşimle evimizin hemen 30 metre uzağında patates satıyorduk. Mahalleye herhangi bir rahatsızlık vermeden müşteri bekliyorduk. Üç kişilik zabıta ekipleri yanımıza geldi. 'Ne yapıyorsunuz?' dediler. Bizde onlara patates sattığımızı ekmek parası olduğunu söyledik. Çok sert bir tavırla patateslerimizi çuvala doldurup toplamaya başladılar. Biz onlara 'yapmayın etmeyin ekmek parası' dedik fakat dinlemeden çuvala doldurmaya devam ettiler. Bu arada kardeşim itirazlarına devam edince kardeşimi yere yatırmaya çalıştılar. Haliyle kardeşim karşı koyduktan sonra bizi darp etmeye başladılar. Hem patateslerimizi topladılar hemde bizi darp ettiler. Biraz sonra bizim bulunduğumuz yere tekrar bir sürü zabıta ekip arabası ve siyah büyük bir transporter araç geldi. Araçlar önümüze kırdı, ben hemen babamı aradım. Babam olay yerine geldi. 'Neden vuruyorsunuz çocuklarıma?' diye feryat etti. Bu sırada bir kaç zabıta ekibi kardeşimi getirdikleri siyah transporter aracın içine sokup darp etti. Kardeşim araçtan kurtuldu fakat tekrar yakalayıp aracın içinde darp etmeye devam etti. Zaten olayın ve darp anlarının kamera kayıtları var. Bu sırada bana da diğer zabıta ekipleri vuruyordu. Yaklaşık 25-30 kişi kadarlardı. Mahalleli olay yerine toplanıp araya girdi bizi kurtardılar. Kurtarmasalar neredeyse öldüreceklerdi. Kardeşimin kulak kıkırdağı kırıldı ve şu an duyamıyor. Biz uyuşturucu satmadık sadece ekmeğimizin peşindeydik. Neden bu kadar hırslılar, nerden alıyorlar bu kadar yetkiyi anlayabilmiş değilim."

*İçerik OGÜNhaber Whatsapp Hattına gelen ihbar üzerine tek taraflı olarak dinlenerek oluşturulmuştur. Olay ile ilgili soruşturma açılmış ve yetkili makamlarca incelenmektedir. 

Ayrıca Esenyurt Belediye'sinin seyyar satıcılar ile ilgili bildirimini içeren "Esenyurt'ta seyyar satıcılar ile mücadele" içeriğine de buradan erişebilirsiniz.
Yorum Yazın