TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Fahri Kayahan'da çalışmalar son noktaya geldi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt yolu ile Çevre yolunu birleştiren 3 kilometre uzunluğundaki Fahri Kayahan Bulvarında sürdürdüğü değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarında sona yaklaştı.
Fahri Kayahan'da çalışmalar son noktaya geldi
İHA - Altyapısı baştan aşağı yenilenen, yağmur suyu drenaj kanalları yapılan Fahri Kayahan Bulvarında üst yapı çalışmaları da tamamlandı. Ağaçlandırma, yeşillendirme, aydınlatma çalışmalarını da tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yolu ortadan ikiye bölen kanal üzerine yaya geçiş köprülerini ise yapmaya devam ediyor.

Fahri Kayahan Bulvarında devam eden çalışmaları sık sık inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışan işçilere tatlı ikramında da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bölge halkı yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

İnceleme gezisine genel sekreter yardımcıları, bazı daire başkanları ve şube müdürleri de eşlik etti. Fahri Kayahan bulvarında son rötuşların yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bulvarın yeni görüntüsüyle yakın zamanda Malatyalıların hizmetinde olacağını söyledi.

Bulvarda yapılan çalışmalara değinen Başkan Çakır, “Burada yaptığımız çalışmanın ne kadar zahmetli olduğunu biliyorduk. Malatya için büyük kazanç oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak bulvar üzerine 4 metre genişliğinde, 80 cm derinliğinde, 76 kademeli bir kanal projesi yaptık. Kanal projemizin üzerine 26 tane yaya geçişi yapıyoruz. 6 kavşağımızı düzenledik ve trafik lambalarını taktık. Kanal yanına 1.5 metre genişliğinde kaldırımlar yaptık. 4 şeritli araç yolları pırıl pırıl oldu. Yolun her iki yanına 2 metre genişliğinde cep otoparklar yaptık. Bu bölgede ticaret yapan esnafımızın faydasına olacak. Vatandaşlarımız da araçlarını rahatlıkla park edebilecekler. 2 metre kaldırım, 2 metre genişliğinde bisiklet yolları bitti. Çocuklarımız rahatlıkla buradan faydalanabilecekler. Yaz aylarında burası bir başka güzel olacak. Ayrı bir cazibe merkezi haline gelen bölgede yeni yol açma çalışmalarımız ise devam ediyor. Fahri Kayahan bulvarımız ile birleşen Tecde-Yeşilyurt yolunda ise çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Yorum Yazın