TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Halk otobüslerinin zararını kim karşılayacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda öğrenci aylık akbilini 40 TL’ye düşürmüş, bayramlarda ise otobüsler tamamen ücretsiz olmuştu.
Halk otobüslerinin zararını kim karşılayacak?
OGÜNhaber / Mücahit AK - İstanbullular toplu taşıma araçlarının ücretsiz şekilde faydalanırken, Halk otobüsü sahipleri ise mağdur oldu. Edinilen bilgilere göre ortalama günlük 1.500 TL gideri olan Halk otobüslerine bilgilere göre ödeme yapılmaması, araç sahiplerinin tepkisini çekti.

Kurban Bayramı 4 gün sürerken, 4 gün süre boyunca ücretsiz çalışan halk otobüsleri yetkilileri ise sitem etti. OGÜNhaber’e konuşan bir araç sahibi; ‘’Vatandaşların yararına uygulamalar yapıldı biz de bundan memnunuz fakat bizler de taş yemiyoruz. Bizlerin de çocukları var ve biz de bu toplumda yaşıyoruz. Mağduriyetimizi dile getirdiğimizde bazı yetkililer kasada para yok diyorlar bazıları ise ilgileneceklerini söylüyorlar. Biz bu sorunların en kısa sürede çözülmesini istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

İETT’nin verdiği bilgilere göre İstanbul’da bulunan Özel Halk Otobüsleri günlük 1 Milyon 607 bin vatandaşı taşıyor.

OGÜNhaber olarak bizlerde sorumlu gazetecilik anlayışıyla konunun takipçisi olacağımızı belirtip, en kısa sürede konuyu olumlu anlamda sonuçlandırmaya vesile olacağımızı belirttik.
Yorum Yazın
  • Aliseyin tatlı
    Gerçekleri haber yapan kim olursa olsun allah milyonkere razı olsun çok teşekürler