TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Hangi oğlum şehit oldu? Kasım mı, Kerim mi?

Bingöl'de meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin Afyonkarahisar'da yaşayan ve 2 oğlu da asker olan annesi, verilen acı haber üzerine ilk söylediği söz hangi oğlum şehit oldu? Kasım mı, Kerim mi? oldu.
Hangi oğlum şehit oldu? Kasım mı, Kerim mi?
İHA - Bingöl’de terör örgütü tarafından yola döşenen mayına basarak şehit olan Üye’nin Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Şehit haberinin gelmesinin ardından acılı haber şehidin Fatih Mahallesindeki evine ulaştırıldı. Şehit haberini vermek için ailenin yaşadığı eve İkmal ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli Albay Bahadır Akçay, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli psikologlar ve İl Müftülüğünde çalışan din görevlilerinden oluşan bir heyet gitti. Şehidin kamyon şoförü olan babası Süleyman Üye’yi, heyet görevlilerinin ‘oğlunuz yaralandı’ şeklinde vererek eve çağırdıkları kaydedildi. Şehidin Afyonkarahisar Devlet Hastanesine çalışan annesi Fatma Üye’ye ise ilk haber verildiğinde ‘hangi oğlum şehit oldu Kerim mi, Kasım mı?’ diyerek yanıt verdiği bildirildi. Annenin verdiği yanıtın nedeni ise sonradan anlaşılırken, şehidin küçük kardeşi Kasım Üye’nin ise Muğla-Dalaman’da er olarak vatani görevini yaptığı öğrenildi.

Şehit Üye kent merkezinde defin edilecek
Aile fertleri eve geldikten sonra heyet üyeleri acı haberi verirken, o andan itibaren şehidin baba evinden ağıtlar yükseldi. Acı haberin gelmesinin ardından şehidin baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Üye’nin yaklaşık 3 yıllık asker olduğu ve 1,5 yıl önce evlendiği belirtildi. Şehidin Seher Üye ile evli olduğu ve çocuklarının olmadığı ifade edilirken, şehidin eşi ile birlikte Bingöl’de yaşadıkları öğrenildi.

Şehidin naaşının yarın memleketi Afyonkarahisar’a getireceği ve yapılan ilk planlamalara göre kent merkezinde Hava Şehitliğinde defin edileceği öğrenildi.
Yorum Yazın