TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Hükümlü ve tutuklulara tıbbi cihaz eğitimi verilecek

Tıbbi cihaz satış, reklam ve tanıtımı eğitimlerinin ardından yapılacak sınavda başarılı olacak hükümlü ve tutuklulara yeterlilik belgesi verilecek.
Hükümlü ve tutuklulara tıbbi cihaz eğitimi verilecek
AA - Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş, "Hükümlü ve tutukluların meslek sahibi yapılması ve mesleki gelişmelerinin sağlanması amacıyla 289 iş yurdu müdürlüğünde, 180'den fazla iş kolunda 52 binden fazla hükümlü ve tutuklu istihdam edilerek mesleki eğitim sağlanmaktadır." dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu ve Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikasınca bir otelde, Gelişen Sektörlerde Hükümlü ve Tutuklulara Meslek Edindirme Projesi kapsamında "Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Sertifika Programı"nın imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Menteş, iş yurtları kurumunda, dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan hükümlü ve tutukluların, topluma kazandırılması için ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi. Menteş, "Hükümlü ve tutukluların, meslek sahibi yapılması ve mesleki gelişmelerinin sağlanması amacıyla 289 iş yurdu müdürlüğünde, 180'den fazla iş kolunda 52 binden fazla hükümlü ve tutuklu istihdam edilerek, mesleki eğitim sağlanmaktadır." diye konuştu.

Başlangıçta, 30 ayrı ceza infaz kurumunda bulunan 30 hükümlüye tıbbi cihaz satış, reklam ve tanıtım alanında mevzuat, tıbbi etik, steril hizmet alanlarında çalışma ile radyasyon güvenliği gibi eğitimlerin verileceğini ifade eden Menteş, şöyle devam etti:
"Eğitim sonunda yapılacak olan yeterlilik sınavında başarılı olan hükümlüler, 'Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım' alanında sorumlu müdür, satış tanıtım elemanı ya da klinik destek elemanı olarak yeterlilik belgesi almaya hak kazanacaklar ve yeni bir meslek sahibi olacaklar."

"30 kişinin eğitimiyle başlayacak"

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan da hükümlü ve tutukluların mesleklerini korumalarına ve yeni meslek edinmelerine katkı sağlamak üzere Ceza ve Tevkifevleri bünyesinde çalışma yapıldığını söyledi.

Hayatın kazanımlarla başladığına, ancak insanın her zaman toplumda kazanımlarla karşılaşmadığına dikkati çeken Atan, şöyle devam etti:
"Bu kapsamda, önümüzdeki süreçte 30 kişinin eğitimiyle başlayacak ve 24 ay süreyle devam edecek bu projeyle ilk kez gelişen sektörlerde tıbbi cihazların tanıtımı, bunların reklamı, yine bu sektördeki firmalarda müdürlük görevinin 2014'ten itibaren belgelendirme kapsamında çalışabilmeleri ortaya konulduğunda, hükümlü ve tutukluların bu alanda da eğitim görerek faaliyet göstermeleri önem arz etmekte." dedi.

"Kalite artışı sağlandı"

Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Metin Demir ise 2003'ü sektör için bir başlangıç kabul ettiklerini, özellikle sağlıkta dönüşüm programıyla beraber tıbbi cihaz sektöründe de ciddi üretim, ihracat ve insan kaynaklarında kalite artışının sağlandığını söyledi.

Demir, Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nin 15 Mayıs 2014'te yürürlüğe girdiğini, bu sayede tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin, faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesi almasının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.

Bu kapsamda, sektörde çalışanlara geçici maddeyle bir hak tanındığını belirten Demir, şunları kaydetti:
"Özellikle cezaevlerimizde ciddi sayıda insan kaynağımız var. Bu standartlara uygun olan insanımıza uzaktan eğitim ve uzaktan sınav yaparak, bu sertifikaları vermeyi amaçlıyoruz. Bugünkü protokolümüzün amacı bu. İnşallah o standarttaki arkadaşlarımızı eğitip, cezaevinden çıktıktan sonra da sektörümüzde onların istihdamı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."
Yorum Yazın