TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kamuda 40 binin üzerinde engelli istihdam ediliyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 2003 yılına kadar 5 bin 500 civarında engelli kamuda istihdam edilirken, bugün 40 binin üzerinde engelli istihdam ediliyor dedi.
Kamuda 40 binin üzerinde engelli istihdam ediliyor
AA - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bireylerin hayatını kolaylaştırabilmek adına gayret sarf ettiklerini belirterek, "2003 yılına kadar 5 bin 500 civarında engelli kamuda istihdam edilirken, bugün 40 binin üzerinde engelli istihdam ediliyor." dedi.

Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen "Ülkem İçin Dünyam İçin Ben de Varım" Engelli Personel Eğitim Programı'nın sertifika dağıtım töreninde, farkındalık oluşturmak ve toplumdaki hassasiyeti arttırmak adına bu özel günlerin önemli olduğunu ifade etti.

Bireylerin ve toplumların hayatını kolaylaştırabilmek adına gayret sarf ettiklerini vurgulayan Arslan, "Engelli olmak benim hayattan kopmam, ülkeme hizmet etmekten kopmam anlamına gelmez diyerek sürecin içinde sonuna kadar gayret eden, bugün bizim paydaşımız olan, halka hizmeti, Hakk'a hizmet olarak bilen, bulunduğu kuruma ve ülkesine katkı sağlayan, bu eğitimi alan 55 mesai arkadaşımı tebrik ediyorum. İyi ki varlar, iyi ki bu yoldalar." diye konuştu.

"Esas olan iki kol iki bacak değil, mevcut uzvunuzla aklınızı kullanıp hayatınızı ona göre şekillendirmek ve anlamlı kılmak." diyen Arslan, birçok alanda olduğu gibi bu alanda da devlet olmanın gereği olan sosyal sorumluluk projelerini uygulamaya çalıştıklarına dikkati çekti.

"3. El Projesi'nde mesafe aldık"
Arslan, engelli vatandaşların özellikle bilgisayar teknolojilerini daha ileri seviyede kullanabilmeleri için yürüttükleri "3. El Projesi"nde de mesafe aldıklarını belirterek, "Kurumumuzdaki 2 bin 339 arkadaşımızın gayretlerini arttırabilmek ve yaşama daha fazla dokunmalarını sağlamak adına, 55 arkadaşımızı da örnek alarak eğitimlerini tamamlayacağız. Bu farkındalığı Bakanlar Kurulu'na taşıyarak diğer bakanlıkların da benzer çalışmaları yapmalarını sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın