TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kapatılan cezaevi silah fabrikası oldu

Ordu'da, Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında kapatılan Ulubey K Tipi Cezaevi, 10 milyon lira harcanarak silah fabrikasına dönüştürüldü.
Kapatılan cezaevi silah fabrikası oldu
AA - Uzun yıllar cezaevi olarak hizmet veren Ulubey ilçesindeki bina, belediye ve özel bir firmanın hazırladığı projeyle silah fabrikası oldu. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan fabrikada üretim başladı.

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1988 yılında açılan cezaevinin 2008 yılında Adalet Bakanlığı tarafından kapatıldığını söyledi.

Türkcan, "Ancak 2008 yılında kapatılan eski cezaevi 2014 yılına kadar atıl bir halde duruyordu. Daha sonra Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız istişare sonucu eski cezaevinin silah fabrikası olmasına karar verdik ve yürütülen gayretli çalışma sonucu eski cezaevini silah fabrikasına dönüştürmeyi başardık." dedi.

Şu ana kadar yapılan yatırım miktarının yaklaşık 10 milyon lira olduğuna da işaret eden Türkcan, "Fabrikada üretim başlamış durumda. Önümüzdeki günlerde resmi açılış olacak. O güne kadar fabrikanın eksikleri giderilerek tam anlamıyla bölge halkının hizmetine sunulmuş olacak." açıklamasında bulundu.

"Silah fabrikası hem Ordu ekonomisine hem de ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacak." diyen Türkcan, şunları kaydetti:
"2 bin 200 metrekare alan üzerine kurulan fabrikada 2017 yılının sonuna doğru 120 kişi çalışacak. Bu çok ciddi işçi demek. Bu fabrika ilçemizdeki işsizliğin de bir nevi önüne geçmiş olacak. Daha önce açtığımız tekstil fabrikasından sonra bu fabrikanın da ilçemize kazandırılması bizleri son derece memnun etmiştir."

Firma sahibi Yalçın Demirel ise memleketi Ordu'ya böyle bir yatırımı kazandırdığı için mutlu olduğunu belirtti.
Yorum Yazın