TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Keçiören Metrosu'nda ilk test sürüşü yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fatih Köprüsü’ne alternatif olarak yapılan yeni Keçiören Bulvarı’nın yüzde 75 oranında tamamlandığını söyledi.
Keçiören Metrosu'nda ilk test sürüşü yapıldı
İHA - Keçiören Metrosu’nun ilk test sürüşü nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende bir konuşma yapan Gökçek, ilçede Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yatırımlar ile yeni projeler konusunda bilgi verdi.

Gökçek, Keçiören Metrosu’nun temelini dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elleriyle attığını belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla yüzde 43’ünü bitirdiğimiz metroyu, o dönemde Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımızdan rica etmiş, Ulaştırma Bakanımıza yani şimdiki Başbakanımız Binali Bey’e emanet etmiştik” dedi.

Keçiören Metrosu hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, metronun Havaalanı’na kadar uzatılması için Başbakan Yıldırım’dan talepte bulunduklarını da belirtti.

Gökçek, Keçiören trafiğini rahatlatacak olan Fatih Köprüsü’ne alternatif köprü olarak nitelendirdiği yeni köprü ve bulvardaki çalışmaları ise şöyle anlattı:

“Keçiören’e olan yatırımlarımız olanca hızıyla devam ediyor. Fatih Köprüsü’ne kardeş köprümüz bitmek üzere. 50 milyon liralık köprümüz yüzde 75 oranında tamamlandı. Ve üzerinde 8 tane alt üst geçit bulunan bulvar, bin 100 metre olarak tamamlanmış oluyor. Fatih Caddesi üzerine 3 tane yaya üst geçidi yapıyoruz. Şu anda üzerinde bulunmuş olduğumuz kent meydanı da bitti. Hayırlı uğurlu olsun.”

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi inşaatı yüzde 70 tamamlandı
Keçiören’de yapımı devam eden bir başka proje olan Osmanlı Aile Yaşam Merkezi’ndeki çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Gökçek, “Etlik'te Osmanlı Aile Yaşam Merkezi’nin yapımı devam ediyor. İnşaat yüzde 70’lere geldi. İnşallah bu yıl içerisinde onu da hizmete açacağız” şeklinde konuştu.

Keçiören’e yeni yeşil ve sosyal alanların kazandırılması için de çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Gökçek, ilçeye yapılan iki yeni projeyi anlattı. Gökçek, “Şu anda Keçiören’de TOKİ Kuşcağız Papım çalışması ki, 122 bin metrekare, onunda sonuna gelmek üzereyiz. Ayrıca Hacı Kadın Orman Rekreasyon Alanı, 1 milyon 579 bin metrekare, onun inşaatına da bu sene başlıyoruz. Ve inşallah önümüzdeki sene içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Keçiören’e 7 kilometre içme, 3,6 kilometre de yağmur atık suyu hattı döşediklerini belirten Gökçek, Ihlamur Vadisi etrafında Ankara Çayı’na akan atık suları kesmek için de kollektör hattının yapıldığını açıkladı. İlçeye yapılan hizmetlerin devam edeceğini kaydeden Başkan Gökçek, Aktepe’de yapımı devam eden badminton binasının inşasında yüzde 75’lere gelindiğini ve bu yıl içerisinde biteceği müjdesini verdi. Yuva, Yakacık, Bağlum, Pursaklar, Saray, Gümüşoluk güzergahında 19 kilometrelik yeni Bağlum Bulvarı çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Başkan Gökçek, “O da inşallah bu sene hizmete girecek” dedi.

5 bin kişilik kongre merkezi
Gökçek, Kuzey Ankara-Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi çalışmalarının hızla devam ettiğini, alana 5 bin kişilik dev kongre merkezi yapılması için ihale yaptıklarını söyledi.

Gökçek, dev kongre merkezi ihalesi hakkında şunları söyledi:

“2016 yılının bir başka hizmeti daha olarak, Kuzey Ankara’da Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi, inşallah önümüzdeki yıl içerisinde bitecek. Yeni bir ihale daha yaptık. Kuzey Ankara-Kuzey Yıldızı Kongre Merkezi, 5 bin kişilik Ankara’nın en büyük kongre merkezi olacak. Şu anda inşaat başladı. Önümüzdeki yıl sonu itibariyle bitecek. Bu arada güzel bir iş yaptık, protokol yolu olan Havaalanı Yolu İrfan Baştuğ Caddesi’nin adı değişti ve yeni adı Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı oldu.”
Yorum Yazın