TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kıbrıslı bakanlar AGC'de

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Kıbrıslı bakanlar AGC'de
Salih Berktaş - Ziyarette konuşan Berova, Kıbrıs'ta Türklerin sevilmediği algısının yanlış olduğunu ve Türkleri sevmeyen bir insanın Kıbrıs Türk'ü olamayacağını söyledi.

"YAVRU VATANIMIZ İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"
Ziyarette konuşan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Antalyalı gazeteciler olarak Kıbrıs'ı çok önemsediklerini söyledi. Başkan Yeni, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği ile Türkiye-KKTC arasındaki medya çalışmalarımız devam etmektedir. Halen Genel Başkan Yardımcılığını da yürütmekte olduğum Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak bünyemizde 92 cemiyet var ve 82 ilde de örgütlü olarak bulunmaktayız. Bu anlamda iki ülke arasında işbirliğimizin güçlenmesi, yavru vatanımızın KKTC'nin tanıtımı ve ön yargıların kalkması konusunda basın olarak elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isterim" dedi.

Kıbrıs'ta yapılacak faaliyetlerin Anadolu'ya ulaşması için çaba göstereceklerini anlatan Yeni, "Kıbrıs'a her türlü desteğe hazırız. Kıbrıs'ta tarihi ve manevi eserler var. Bunların tanıtılması gerekiyor. Kıbrıs'ta tercih edilen üniversitelerimiz var. 'Kıbrıs Türk'ü Türkleri sevmez' gibi yanlış anlaşılmaları kaldırmamız gerekiyor. Bu sıkıntıları, yanlış anlaşılmaları iki ülkenin medya çalışanlarının kaldıracağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"KIBRIS'IN 'CASİNOLAR ADASI' OLARAK ANILMASINDAN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ"
KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Türk toplumunun Orta Asya'dan Anadolu'ya geçiş süreci içerisinde tarihsel anlamda çok yol katederek, Orta Doğu'dan Kıbrıs'a kadar her yeri etkilediğini söyledi.

Kıbrıs'ta da Osmanlı ve daha önceki dönemlerden kalan çok sayıda tarihi eser bulunduğuna dikkati çeken Berova, "Kıbrıs'taki eserlerin tanıtılması gerekiyor. Kıbrıs'ın 'casinolar adası' olarak tanınmasından rahatsızlık duyuyoruz. Kıbrıs'ın 'medeniyet ve üniversiteler' adası olarak anılmasından memnuniyet duyuyoruz. Türkiye içerisinde de tanıtıma yönelik faaliyetleri artırmamız gerekiyor. Tanıtım için gazetecilere büyük iş düşüyor" dedi.

"Kıbrıs'ta Türkler sevilmez" şeklinde algının da çok yanlış olduğunu anlatan Berova, "Hemşehrilik kavramı Türk toplumunun kültüründe olan bir hadisedir. Türkiye içerisinde birçok bölgede hemşehriliğe bağlı farklı bir duygusal yaklaşım söz konusudur. Kıbrıs da bunun farklı bir fonksiyonudur. Türkleri sevmeyen bir insanın Kıbrıs Türk'ü olması mümkün değildir. Birkaç radikal isim olabilir, ancak bu her ülkenin içerisinde vardır. Türkiye içinde de vardır. Türk soyundan gelip kendini Türk görmeyen insan gruplarını görüyoruz. Çok ciddiye alınacak bir şey değil" diye konuştu. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Antalyalı gazetecilerin Kıbrıs'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Ayrıca KKTC Bakanları Kıbrıs'ın tanıtımı için atağa geçtiklerini, Türkiye'de 8 ilde çeşitli etkinliklerle Kıbrıs'ı tanıtacaklarını söyledi. Ziyaret anısına AGC Başkanı Yeni, flama takdim ederken, KKTC bakanları da Yeni'ye tablo hediye etti.
Yorum Yazın