TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kilis'te güneş enerjisi ile cami şadırvanlarında sıcak su akacak

Kilis'te güneş enerjisi sisteminden faydalanarak, il genelindeki tespit edilen 30 caminin şadırvanına sıcak su tesisatı kurulacak.
Kilis'te güneş enerjisi ile cami şadırvanlarında sıcak su akacak
İHA - Belediye Konukevinde gerçekleştirilen imza törenine Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile İl Müftüsü Mahmut Karatepe katıldı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Kara, imzalanan protokol ile camilere sıcak su tesisatı kurulacağını ifade etti.

Tüm cami şadırvan ve adbesthanelerinde sıcak su akıtmak için güneş enerjisi panelleri kurulacağını belirten Kara, "Tüm masrafları belediyemiz karşılayacak. Arkadaşlarımız 30 civarında cami tespit etti. Hızlı bir şekilde bu camilerimize güneş enerjisi panellerini ve sıcak su tesisatlarını kuracağız. Cemaatimiz olsun, diğer misafirlerimiz olsun camilerimizi kullanan herkes, özellikle kış aylarında erinmeden, üşenmeden, elini soğuk suya vurmadan sıcacık suyla abdestlerini alabilecekler" dedi.

İl Müftüsü Mahmut Karatepe, Kilis Belediyesine yaptıkları müracaatın olumlu neticelenmesi nedeniyle Başkan Kara ve ekibine teşekkür ederek, "Özellikle yaşlı ve büyük cemaatimizin kış aylarında soğuk suyla abdestlerini zorlukla alması nedeniyle sıcak su talebinde bulunuyordu. Bu hizmetle bölge insanını hayır dualarını alacağız. Bizim her türlü talebimize Kilis Belediyesi tarafından mütevazi bir ekonomiye sahip olmalarına rağmen gücününün çok çok üstünde performans ile katkı veriliyor" diye konuştu.

Başkan Kara ve Müftü Karatepe, hizmetin hayırlı olması temennisiyle protokolü imzaladı.
Yorum Yazın