TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kimyasal silah kullanımını görmezden gelemeyiz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasına yönelik açıklamada bulunarak, 'Almanya kimyasal silah kullanımını görmezden gelmeyecek' dedi.
Kimyasal silah kullanımını görmezden gelemeyiz
İnternet Haber Servisi - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasına yönelik açıklamada bulunarak, "Almanya kimyasal silah kullanımını görmezden gelmeyecek" dedi.

"Kenarda durup beklemeyeceğiz"

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley de İdlib'de olası bir kimyasal saldırı ihtimaline ilişkin, "Kimyasal silah kullanılana kadar kenarda durup beklemeyeceğiz. Bu konuda Başkan (Donald Trump) da kamuoyu önünde açıkça konuşarak eğer kimyasal silah kullanılırsa ABD karşılık verecek demek istedi." demişti.

"Gündemimizde idlib'de insani felaketin önlenmesi var"

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da geçtiğimiz günlerde, "Şu an gündemimizde İdlib'de insani felaketin önlenmesi var." derken, Esad rejiminin olası bir kimyasal silah saldırısının ardından ABD, Fransa ve İngiltere'nin muhtemel ortak operasyonuna Almanya'nın da katılıp katılamayacağına ilişkin Alman Savunma Bakanlığı'nın inceleme yaptığı iddia edilmişti.
Yorum Yazın