TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kırkkavak Barajı'nda sona gelindi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Ankara'nın Güdül ilçesinde inşa edilen Kırkkavak Barajı'nın ekim sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.
Kırkkavak Barajı'nda sona gelindi
AA - Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan büyük sulama projeleriyle, kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesinin ve civardaki içme, kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasının hedeflendiğini belirtti.

Orta Anadolu Gelişim Projesi kapsamında bulunan Ankara'ya çok büyük yatırımların yapıldığını vurgulayan Acu, "Şereflikoçhisar ilçesine yıllık 7,41 milyon metreküp içme suyu sağlandık. 20 baraj ve 9 gölet inşa ettik. 145 bin 10 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 84 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 74 derenin ıslahını tamamladık." bilgisini verdi.

Başkente memba kalitesinde içme suyu sağlayacak Ankara İçme Suyu 2. Merhale (Gerede Sistemi) Projesi'nde de çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Acu, bu projeyle Ankara'nın 2050'ye kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını kaydetti.

Acu, "Ekim sonu itibarıyla tamamlanması hedeflenen Ankara Güdül Kırkkavak Barajı'nda depolanacak suyla da 4 bin 500 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Projenin tamamlanmasıyla bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek, bu da bölge halkının sosyoekonomik gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın