TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Korona virüsten korunmak için kavanozlar dolusu pekmez yapıp komşularına dağıttı

Arnavutköy’de bir vatandaş, korona virüs günlerinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen tencereler dolusu pekmez kaynatarak komşularına dağıttı.
Korona virüsten korunmak için kavanozlar dolusu pekmez yapıp komşularına dağıttı
Arnavutköy Mustafa Kemalpaşa Mahallesinde yaşayan Cemal Kaya isimli vatandaş korona virüs salgının ardından bağışıklık sistemini güçlendirmek için dedesinden öğrendiği pekmez tarifine başvurdu. Ormana giderek faydalı bitkileri toplayan ve karıştıran Kaya, evinin önünde tencerelerde pekmez kaynattı. Yaptığı karışımı kavanozlara dolduran Kaya, komşularına dağıttı.

BU BİTKİSEL BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİREN BİR SİSTEM
Ormandan topladığı bitkilerle karışım yapan Cemal Kaya “Biz korona virüs hastalığı Dünya’da ve ülkemizde görülmeye başladığında ne yapabileceğimizi düşündük ve zamanında dedelerimizin solunum sıkıntısı çeken hastalara yapmış olduğu bu karışım aklımıza geldi. Hem eskileri hatırlama amaçlı hem de kendimizi korumak amaçlı bu karışımı yapmaya karar verdik. Gerçekten zor ve yorucu bir iş, biz evimizde sıkılıyorduk baktık ki yapabileceğimiz müsait bir bahçemizde var ne yapabileceğimizi düşündük ve bu karışımı yapmaya başladık. Şimdiye kadar yaptığımız karışımların çoğunu komşularımıza dağıttık kendimizde sürekli kullanacağız” ifadelerini kullandı.

KAVANOZLAR DOLUSU PEKMEZ YAPTI
Evinin bahçesinde yaktığı odun ateşinde kazanlarla kaynattığı ve karışımlarını uyguladığı pekmezlerden kavanozlar dolusu yapan mahalle sakini bu kadar çok pekmezi ne yapacaksınız sorusuna ise, yoldan geçen herkese vereceğim ki faydalansınlar cevabını verdi.