TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

LDT 2016 Kongresi Ankara'da gerçekleştirildi

Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) 15 Temmuz darbe teşebbüsü konulu 2016 yılı kongresini Ankara’da düzenledi.
LDT 2016 Kongresi Ankara'da gerçekleştirildi
İHA - 15 Temmuz darbe girişimi ve sonuçlarının ele alındığı kongreye LDT Genel Koordinatörü Özlem Çağlar Yılmaz, Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Sabancı Üniversitesi Tarih bölümünden Prof. Dr. Cemil Koçak, Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden Prof. Dr. Tanel Demirel ve davetliler katıldı.

Kongrede açılış konuşması yapan LDT Genel Koordinatörü Özlem Çağlar Yılmaz şunları kaydetti:

“Liberal Düşünce Topluluğu, özellikle 17-25 Aralık operasyonları ile çok daha net bir şekilde ortaya çıkan, devletin bürokrasisine yerleşmiş bir grubun tahakkümüne karşı durarak, meşru siyaseti, yani çoğulcu demokratik sistemi, demokratik esas ve usulleri takip etmiştir. Bu 3 yıllık krizleri takip ederken aynı zamanda hep birlikte çok üzücü terör saldırıları ile de karşı karşıya kaldık. Bu 3 yılı takip ederken bu sorunlarımızı tam olarak çözmüş olduğumuzun rahatlığı içerisinde değildik. Yeniden bir takım müdahaleyle karşılaşma tedirginliği içerisindeydik. Ancak ben, yakınlarım, çevremdeki arkadaşlar 15 Temmuz‘da yaşadığımız kanlı vahşi bir teşebbüsü devletin silahlı memurlarının sivil vatandaşlara ateş açacağının düşünemedik. Gerçekten hepimiz için çok sarsıcı bir kalkışmaydı.”

“Türkiye uzun süren otoriter rejimlere tahammül eden bir ülke değil”
Türkiye’nin sorunlu bir demokrasisi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Demirel, aynı zamanda Türkiye’nin uzun süren otoriter rejimlere tahammül eden bir ülke olmadığını da vurgulayarak şunları dedi:

“Bir grup var seçimle gelen otoriteyi tanımıyor onu alaşağı edebilmek için elinden gelen her şeyi yapıyor, kendini devletin, milletin sahibi gibi görüyor ve çoğu zamanda bunu yaparken belli bir toplumsal desteği oluşturabiliyor. Öte yandan bu grubun hakim olmadığı dönemlere, ikinci plana itildiği dönemlerde, seçimle gelenlerin iktidarı elinde tutuğu dönemde seçimle gelenlerin sinir uçlarına dokunmalarının da katkısıyla bir türlü istikrarlı hale dönüşemeyen, yüksek kalitede bir demokrasi olamayan bir siyasal rejime mahkum oluyor."
Yorum Yazın