TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Mardin'de kadınlara yönelik bilgisayar kursu açıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik bilgisayar kursu açtı.
Mardin'de kadınlara yönelik bilgisayar kursu açıldı
Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, Microsoft ve RET İnternational tarafından desteklenen, Dijital Okuryazarlık ve Bilgisayar Eğitimi Projesi kapsamında, kadınlar, bilgisayar eğitim alacak.

Yaklaşık 7 ay sürecek kursa şuana kadar 80 kadın kayıt yaptırdı ve kayıtlar devam ediyor.

Kadınlara, Word, exel, basit muhasebe gibi dersler veriliyor. Kurs sonunda ise sertifika verilecek. 



Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Kadınlara yönelik çalışmalarımıza yeni projeler ekleyerek sağlam adımlarla devam ediyoruz.” dedi. 

Yaman, şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görev bize verildikten sonra kadınların belediyemizde ayrı bir yeri olacağını söylemiştik. Bu bağlamda Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığını, yeni yerine taşıyarak gösterdik. Bunun yanında kadınlarımızın ekonomik olarak ayakta durmalarını sağlamak için MARMEK adıyla kadınlar için meslek edindirme kursları açtık ve şuana kadar istediğimiz şekilde devam ediyor. Bu kurslarda üretilen ürünlerin satışını ‘sayra’ markasıyla ‘amber’ merkezlerimizde vatandaşlarımızın satışına sunuyoruz.”

Yaman, “Kadınlarımızın günümüz teknolojisinden uzak kalmamaları adına Yeniyol Arin Kadın Merkezimizde, , Dijital Okuryazarlık ve Bilgisayar Eğitimi Projesini hayata geçirdik. Şuana kadar yaklaşık 80 kadınımız kayıt oldu ve aynı zamanda kayıtlarımız devam ediyor. Bu kursumuz 7 ay devam edecek. Bu kursta kadınlarımıza Word, exel, basit muhasebe gibi dersler uzman eğitmenler tarafından verilecek. Dönem sonun da ise kursiyerlerimize sertifikaları verilecek.” diye konuştu.   
Yorum Yazın