TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Mültecilerle ilgili yapılan hizmetleri daha detaylı yazacağız

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, sığınmacılarla ilgili yeni bir rapor hazırlığında olduklarını belirterek, Niyetimiz, Suriye özel raporumuzu temmuz ayına yetiştirmek. Raporda hem mültecilerle ilgili yapılan hizmetleri hem de özellikle bundan sonra kamu kurumlarının alması gereken tedbirleri, yapması gereken çalışmaları daha detaylı yazacağız dedi.
Mültecilerle ilgili yapılan hizmetleri daha detaylı yazacağız
AA - Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunda (KDK) 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında sığınmacılara yönelik çalışmaları anlattı.

"4. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu"nun raporu tamamlandı
Türkiye'nin sığınmacılara kucak açtığını ve onların her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini kaydeden Malkoç, Avrupa ülkeleri ve Avrupa Birliği'nin (AB) gereksiz tenkitlerde bulunduğunu, Türkiye'nin yükünü paylaşmak için üzerlerine düşen görevi yapmadığını vurguladı.

Malkoç, Türkiye'nin bütün kurumlarının insanlık adına büyük bir gayret içerisinde sığınmacılara gönlünü açtığını ifade etti.

Kamu denetçileriyle sığınmacı kamplarına ziyaretler gerçekleştirdiklerini anımsatan Malkoç, bu kamplarda sığınmacıların memnuniyetlerine şahitlik ettiklerini dile getirdi.

Kurumlarının sığınmacılarla ilgili yaptığı çalışmaları anlatan Malkoç, martta düzenlenen "göç ve mülteciler" konulu "4. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu"nun raporunun tamamlandığını bildirdi.

Suriye özel raporu
Çalışmalarıyla Türkiye'nin sığınmacılarla ilgili hizmetlerini tespit ettiklerini, Türk milletinin fedakarlıklarını gördüklerine dikkati çeken Malkoç, sığınmacılarla ilgili yeni bir rapor hazırlığında olduklarını vurguladı.

Kamu Başdenetçisi Malkoç, şöyle devam etti:
"Niyetimiz, Suriye özel raporumuzu temmuz ayına yetiştirmek. Raporda hem mültecilerle ilgili yapılan hizmetleri hem de özellikle bundan sonra kamu kurumlarının alması gereken tedbirleri, yapması gereken çalışmaları daha detaylı yazacağız. Suriyeli göçmenler, mülteciler 3,5 milyon civarında. Diğer mültecilerle birlikte mülteci sayısı nüfusumuzun yaklaşık yüzde 5'ine tekabül ediyor. Bunları gereği gibi eğitemezsek, topluma kazandıramazsak ileride farklı sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Kamu Denetçiliği Kurumu bunu düşünerek kurumlarımızın yaptığı çalışmaları bir araya getirerek önerilerini rapor halinde sunacaktır."

Raporda, sığınmacılarla ilgili bilgilerin yer alacağını söyleyen Malkoç, her bir bakanlık, kurum ve sivil toplum kuruluşunun çalışmalarını ayrı ayrı değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın