TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

O hilal büyük bir medeniyeti anlatıyor

Gazeteci Yazar Erem Şentürk, Ay dediğin dünyanın etrafında dönen bir taş. O ay değil, hilaldir. O hilal çok büyük bir medeniyeti, tarihi seyri anlatıyor. Bu hikâyeden habersiz bir nesil yetiştirdiğinde hiçbir anlamı kalmıyor dedi.
O hilal büyük bir medeniyeti anlatıyor
İHA - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi’nin her ay organize ettiği ‘Çırağan Söyleşileri’ programının bu ayki konuğu gazeteci - yazar Erem Şentürk oldu. Çırağan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen ‘Yeni Türkiye mi? Yeni Dünya mı?’ konulu söyleşide ülke ve dünya gündemi değerlendirildi.

TÜMSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı R. Hakan Ziya’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, 15 Temmuz’da Türkiye’ye yapılmak istenilenlerin neler olduğunu, Türkiye ve dünya siyaseti konuşuldu. Türk Bayrağı’nın üzerindeki hilale ay denilmemesi gerektiğini belirten Erem Şentürk, “Ay dediğin dünyanın etrafında dönen bir taş. O ay değil, hilaldir. O hilal çok büyük bir medeniyeti, tarihi seyri anlatıyor. Bu hikâyeden habersiz bir nesil yetiştirdiğinde hiçbir anlamı kalmıyor” dedi.

Türkleri görünce sevindi
Fas’ta başından geçen bir olayı dinleyicilerle paylaşan Şentürk, “Fas’ta cuma namazını kıldık ve dışarıya çıktık. Yanımıza yaklaşan dilenci teyzeyi görünce para vermek için elimi uzattım. Teyze parayı almadan bana yaklaştı ve yakamda bulunan Türk Bayrağı’nı öptü. Nedenini sorunca da zor günler geçirdiklerini ve Türkleri görünce sevindiğini dile getirdi” ifadelerini kullandı.

İran'la ilgili tespitler de yapan Şentürk, “Şialıktan ve Şia Mezhebi’nden söz etmiyorum. Benim söylediğim şey Pers emperyalizmidir. Öyle ki Şiiliği bile kendine malzeme edinmiş bir emperyalist İran yönetiminden söz ediyorum. Bölgedeki bütün kanın müsebbibidir. Amerika’dan, İsrail’den, İngiltere’den daha fazla kan döküyor” şeklinde konuştu.

Söyleşi soru cevabın ardından sona erdi.
Yorum Yazın