TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Öğretmenlerine kalıcı hediye bırakmak için web sitesi açtılar

Öğretmenlerine kalıcı bir hediye vermek isteyen 3 lise öğrencisi, öğretmen ve öğrencileri buluşturan bir web sitesi açtı. Öğretmenlerle öğrencilerin buluştuğu platformla öğrenciler mezun olduklarında da öğretmenleriyle iletişim kurmayı amaçlıyor.
Öğretmenlerine kalıcı hediye bırakmak için web sitesi açtılar
İSTANBUL / İHA - Bir özel okulda okuyan 3 lise öğrencisi, öğretmenlerine Öğretmenler Günü’nde kalıcı bir hediye vermek istedi. Öğrenciler, ogretmenimesevgilerle.com sitesini kurarak hem öğretmenlerine kalıcı bir hediye vermeyi, hem de öğretmenleriyle sosyal ortamda mesajlaşarak iletişimlerini devam ettirmeyi amaçladı.

Projede yer alan 12 sınıf öğrencisinden Büşra Uzunoğlu, “Öğretmenlerimiz bizlerle çok fazla ilgileniyor üniversite sınavına hazırlandığımız için. Onlara ayrıldıktan sonra kalıcı ve güzel bir hediye bırakmak istedik. Bu hediyenin maddi değil de manevi olmasını istedik. Okulumuzla paylaştık, okulumuz bize yardımda bulundu ve ortaya çıkan fikirle bir internet sitesi kurmaya karar verdik” dedi.

“AMAÇ, ÖĞRETMENLERİMİZLE GÜZEL BİR BAĞ KURMAK”
Uzunoğlu, “Bu internet sitesi ilk başta bizim okulumuz çapındaydı. Öğretmenlerimiz ve bizler arasında ama daha sonra proje büyüdü ve Türkiye geneline yayıldı, hatta Türkiye dışından da mesajlar almaya başladık. Amaç, öğretmenlerimizle güzel bir bağ kurmak ve onlar hakkındaki güzel düşüncelerimizin kalıcılığını sağlayıp daha da bu çemberi genişletmekti şu an amacımıza ulaştık üye sayımız gittikçe artıyor” diye konuştu.

“MANEVİ BİR HEDİYE VERMEK İSTEDİK”
Projede görev alan diğer bir öğrenci Fatmanur Altay da manevi bir hediye vermek istediklerini belirterek, “Her öğrencinin hayatında kendisini etkileyen bir öğretmen vardır mutlaka ve bu öğretmenler genelde de sadece o öğrenciyi değil, diğer tüm öğrencileri de etkilemiştir. Bizde bu öğretmenleri takdir etmeliyiz diye düşündük ve böyle bir site aklımıza geldi” dedi.

Altay, “Genelde 24 Kasım Öğretmenler Günü genelde öğretmenlere şiirler okunarak ya da hediyeler verilerek kutlanır ama biz maddi hediyelerin yanında manevi bir hediye de vermek istedik. Unutamayacakları bir hediye olsun dedik bu şekilde de öğretmenlere olan gönül borcumuzu bir nebze olsun öderiz diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Projeyi devam ettirecek 10 sınıf öğrencisi Elif Kübra Kuyucu ise öğretmenlerin öğrenciler üzerindeki emeklerine dikkat çekerek, “Bu site sadece bir yılla sınırla kalmasın diğer senelere de aktarılsın diye bende projede görev aldım. Bu sitenin devamı için çalışacağım. Gelenek haline getirmek istiyoruz, sadece bir yılla sınırlı kalmasın diye uğraşlar vereceğiz” dedi.

Okul Müdürü Belma Uysal da bir buçuk ay önce öğrencilerin projeyi kendilerine sunduğunu ve yardım istediklerini belirtti.

Uysal, “Öğrenciler, mezun olduktan sonra öğretmenleri tarafından hatırlanmak için kalıcı bir hediye bırakmak istediler. 3 öğrencimizin ikisi 12 sınıf öğrencisi öğretmenleri ile birebir çok yoğun çalışmalar yapıyorlar ve seneye burada olmayacaklar bu düşünce öğrencilerimizde kalıcı bir hediye bırakalım, öğretmenlerimiz bizi unutmasın istemişler. Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Gününde de ‘onları mutlu edecek, mesajların yazıldığı, şiirlerin, yazıların yer aldığı bir web sitesi bırakmak istiyoruz’ dediler. Teknik desteği sağladık, öğrencilerimiz siteyi istedikleri gibi tasarladılar” dedi.
Yorum Yazın