TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Orman Genel Müdürü'nden vatandaşlara uyarı

Antalya’nın Kumluca ilçesi’de iki gündür devam eden yangın bölgesine gelen Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, şu ana kadar 150 hektarlık alanda etkili olan yangına 8 helikopter, 4 uçak, 80’e yakın itfaiye ve 500 orman işçisiyle müdahalenin devam ettiğini söyledi.
Orman Genel Müdürü'nden vatandaşlara uyarı
İHA - Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Antalya’nın Kumluca ilçesinde devam eden orman yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Yangınla ilgili açıklama yapan Üzmez, çeşitli illerden gelen takviye ekipleri ile yangına müdahale etmeye devam ettiklerini söyledi.

Kumluca’nın Erentepe Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını helikopterler, uçaklar ve orman işçilerinin yoğun çalışmasıyla gece kontrol altına alınmıştı. Yangın, sabaha karşı yeniden başladı. Yangına Antalya, Denizli ve Muğla’nın Fethiye ilçesinden 8 helikopter, Antalya, Adana ve İzmir’den 4 uçak, karadan 100 arazöz, 500 yangın işçisi 80 itfaiye ekibi müdahale ediyor. Yangın nedeniyle Kumluca-Antalya karayolu trafiğe kapatıldı. Şu ana kadar 14 ev ile sera, nar, zeytin ve portakal bahçelerinin zarar gördüğü yangında 2 iş makinesinin de yandığı belirtildi.

"150 HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU"
Bölgeye gelen Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, “Etkili bir yangın olmaya başladı. 8 tane helikopter, Adana’dan ve İzmir’den uçaklarımız ile birlikte, 2 tane büyük amfi uçak ile 80’ne yakın itfaiye 500 tane işçi ile tüm kadro olarak yangının etrafında mücadelemizi sürdürüyoruz. Havanın zaman zaman rüzgarlı olmasından dolayı ve zaman zaman yanıcı materyallerin fazla olmasından dolayı yangın sürekli yön değiştiriyor. Şuanda Kumluca’ya doğru gidiyor. Bütün ekipmanlarımız ile yangına müdahale etmeye çalışıyoruz. Yangını durdurabilmemiz için rüzgarın kesilmesi gerekiyor. Her şeyi ile tamam diyebilecek bir duruma gelmiş değiliz. Rüzgarın bir saat sonra yön değiştirerek yangının tersine dönmesini bekliyoruz. Şuana kadar bir can kaybımız yok. Şu ana kadar 150 hektarlık alanda etkili oldu. Gerçek rakam yangın söndürüldükten sonran ortaya çıkacak” dedi.

VATANDAŞLARI UYARDI
Vatandaşları da uyaran Üzmez, “Rüzgarlı günlerde sera temizliği, bağ bahçe temizliği anız yakılması, ormanlarımızı ve canımızı yok ediyor. Burada herkesin dikkatli olması gerekiyor. Basit bir ihmalin ormanlarımızı ne hale getirdiğini hepimiz görebiliyoruz. Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Bundan sonra olmamasını temenni ediyoruz. Antalya artık yazları çok kurak geçiyor. Mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık var. Bunlar yangını arttırıyor. Bu mücadele istenilen etkiyi bazen almakta zorlanıyoruz. Bu yangınların üstesinden geleceğiz. Halkımızın bizi bu konuda desteklemesi gerekiyor. Zamansız ateş yakılması çok pahalıya mahal oluyor. Alevlerin yolun karşısına geçme durumu olduğu için Kumluca-Antalya yolunu şuanda kapattık. Yol trafik açısından şuanda risk teşkil ediyor. Kimsenin canını sıkıntıya atmak istemiyoruz. Yangının nerede ne yapacağını kimse kestiremez. Bazen bizde hortumu bırakmak zorunda kalabiliyoruz. Can ve mal güveliğinden dolayı yolumuz şuan için kapandı” diye konuştu.
Yorum Yazın