TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Peribacalarında 60 yıl

Kapadokya'da peribacalarındaki evde dünyaya gelen İsmail Kutlugün, 60 yıldır Uçhisar'daki peribacasında yaşıyor.
Peribacalarında 60 yıl
Fatma Güler - Kapadokya'daki peribacalarında dünyaya gelen 60 yaşındaki İsmail Kutlugün, kayaya oyulmuş dede yadigarı evinde 60 yılı geride bırakırken, vadinin dokusunun bozulmaması için iki üç aileyle birlikte betonlaşmaya direniyor.

Kapadokya'ya hakim Uçhisar bölgesindeki peribacasında yaşamını sürdüren Kutlugün, AA muhabirine, bölgedeki bir çok evin artık şirketler tarafından otel olarak işletilip hizmet verdiğini anlattı.

Dede yadigarı evinden ayrılmayacağını, geçimini sağlamak için de evinin bir bölümünü kafeterya olarak kullanıp ekmeğini çıkarttığını aktaran Kutlugün, birçok peribacasının otel yapılmak üzere satın alındığını, kendisininse evini satmayı kabul etmediğini belirtti.

Eski komşularının evlerini satıp büyükşehirlere göç ettiğini, aynı evde doğan kendi çocuklarının da eğitim için başka kentlere gittiğini ifade eden İsmail Kutlugün, çocukluğunun Uçhisarını çok özlediğini kaydetti.

Kutlugün, şöyle konuştu: "Ben evimi korumak için, bu dokunun bozulmaması için satmıyorum. İçerisinde doğduğum bu peribacasına herhangi bir ekleme çıkarma yapmıyorum. Bizim için önemli olan geçmişteki dokunun, doğallığın bozulmaması. Bu şekilde düşünüp yaşayan birkaç aile daha var. Bu ailelerin sayılarının artmasını temenni ediyorum. Bu kültürün bozulup kaybolmaması için elimden geleni yapıyorum, yapmaya devam edeceğim."
Yorum Yazın