• Genel

Recep Kara 9 asırlık festivalde iddialı

Başpehlivan Kara, Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'ne ilişkin, Daha önce birçok sefer birinciliği elde ettiğim festivalde bu yıl da iddialıyım. Kazanmak için orada olacağım dedi.
Recep Kara 9 asırlık festivalde iddialı
AA - Ordu'nun Aybastı ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali, 17-23 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

Festivale hazırlanan Kırkpınar'ın son şampiyonu Ordulu Recep Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 911'incisi düzenlenen festivalde daha önce birçok sefer birincilik elde ettiğini, bu yıl da iddialı olduğunu söyledi.

Çok çalışıp kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini dile getiren Kara, "Festivale daha önceki yıllarda olduğu gibi iddialı rakiplerin katılmasını bekliyoruz. Hak edenin kazanacağı bir festival olsun. Herkes buraya kazanmak için gelecek. Ben de kazanmak için orada olacağım." dedi.

Kara, festivalin ayakta kalmasında emeği geçenler ile bu günlere taşınmasına katkı sunan Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Aybastı Belediyesine teşekkür etti.

"300 binin üzerinde katılımcı bekliyoruz"
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ise "7 gün 7 gece güreş, işte spor, işte eğlence" sloganıyla düzenleyecekleri festivalin hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, 2 bin rakımlı yaylada bir hafta sürecek festivale, 300 binin üzerinde katılımcı beklediklerini ifade etti.

Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'nin, yayla festivalleri içerisinde Türkiye'de en eski festival olduğunu dile getiren Gündoğar, çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle geçecek festivale herkesi beklediklerini kaydetti.

Gürdoğar, gurbette yaşayan Ordululara, tatillerini festival takvimine göre ayarlamaları çağrısında bulunarak, 9 asırdır devam eden festivale bu yıl Körfez ülkelerinden gelen turistlerin de ilgi göstermesini beklediklerini, bu yönde de çalışma yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
Yorum Yazın