TİC Holding Header
  • USD 32.367
  • EUR 34.982
  • Altın 2324.301
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Rüzgar türbinlerinin kuleleri Gaziantep'ten

Gaziantep OSB'de faaliyet gösteren ağır sanayi fabrikası, rüzgar türbinlerinin 80-100 metrelik kulelerini üretiyor.
Rüzgar türbinlerinin kuleleri Gaziantep'ten
AA - Gaziantep'te kurulu ağır sanayi fabrikasında üretilen 80-100 metrelik rüzgar türbin kuleleri, pervane ve motorun monte edilmesinin ardından Türkiye'nin enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlıyor.

Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Çiltuğ Isı Sanayi AŞ'nin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Tuğsuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağır makine sanayisinde Türkiye'nin en büyük firmalarından birisi olduklarını söyledi.

45 yıldır ağırlıklı olarak hidroelektrik santrallerinin mekanik parçalarını ürettiklerini anlatan Tuğsuz, bunun yanı sıra son yıllarda rüzgar türbinlerinin metrelerce uzunluktaki kulelerini de imal ettiklerini belirtti.

Tuğsuz, fabrikaya öncelikle kulelerin çelik saclarının geldiğini ve bunların projeye uygun olarak kesildiğini belirterek, "Makinelerle uygun şekilde bükülen parçalar kaynak işleminden geçer. Genellikle Türkiye piyasasına çalışıyoruz. 4 veya 5 parça halinde yaptığımız kulenin ortaya çıkması ortalama bir ayı buluyor. Daha sonra kule içindeki asansör, merdiven, enerji hatları gibi diğer aksamlar takılıyor. Tonlarca ağırlıkta, 80 veya 100 metrelik kuleler yapıyoruz. Bunların saclarının kalınlıkları 50 milimetreye kadar çıkabiliyor." dedi.
Yorum Yazın