TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Şanlıurfa'da 454 korucu göreve başladı

Şanlıurfa’da 454 güvenlik korucusu düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı.
Şanlıurfa'da 454 korucu göreve başladı
İHA - Şanlıurfa’da emekliye ayrılan 370 güvenlik korucusunun yerine getirilen 454 korucu, düzenlenen törenle yemin ederek görevine başladı.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene Vali Güngör Azim Tuna, jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Albay İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ve genç korucuların aileleri katıldı.

Tören öncesi konuşma yapan genç korucular hayatlarının en önemli gününü yaşadıklarını ifade ederken, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise 2 binin üzerinde şehit veren korucuların her zaman devletin yanında olacaklarını belirtti. Sözen, yıllarca başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusunda katliam yapılıyor algısı oluşturmaya çalışanlara en güzel cevabı Kürt kökenli kardeşlerinin verdiğini belirtti.

İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timuroğlu ise güvenlik korucularının göreve başlamadan önce aldıkları eğitime değindi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna da, “678 sayılı kanun hükmünde kararname kapsamında Şanlıurfa genelinde emekli olan 370 güvenlik korucusunun yerine İçişleri Bakanlığımızın oluru ile Şanlıurfa’ya 470 güvenlik korucusu kadrosu tahsis edilmesi üzerine Jandarma Komutanlığımızın yaptığı titiz çalışmalar neticesinde 454 güvenlik korucusunun ataması gerçekleşmiştir. Sizler jandarma ve polisle omuz omuza çok önemli hizmetlere imza atacaksınız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Güngör Azim Tuna emekliye ayrılan güvenlik korucularına plaket verirken 454 güvenlik korucusu ile yemin ederek görevine başladı. Yemin töreninin ardından eğitimli köpekler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Törene katılanlar en son Jandarma Komutanlığı bahçesinde açılan ve çeşitli silah ve mühimmatların sergilendiği alanı ziyaret ederek bilgi aldı.
Yorum Yazın