TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Savaşın parçaladığı aile yeniden bir arada

Suriye’de rejim askerlerinin ölüm tehditleri yüzünden parçalanan ailesinden ayrılarak Ürdün'e yerleşen ve 5 yıldır ailesiyle görüşemeyen Suriyeli Mahmut Şehvut ile Türkiye'ye yerleşen ailesinin birbirine kavuşma hayali, mutlu sonla bitti.
Savaşın parçaladığı aile yeniden bir arada
AA - Suriye'nin başkenti Şam'da yaşamını sürdüren Şehvut ailesinin üyesi Mahmud Şehvut (23), 5 yıl önce ülkedeki iç savaş sebebiyle rejim askerlerince orduya alınmak istendi.

Rejim askerlerine Müslümanlara kurşun sıkmamak için orduya katılmayacağını söyleyen Şehvut, bunun üzerine orduya katılması için kendisine baskı yapan rejim güçlerince ölümle tehdit edilmeye başlandı.

Bu tehditler nedeniyle aynı yıl ailesini arkada bırakarak Ürdün'e sığınmacı olarak geçen Şehvut, Aman kentine yakın bir alanda kurulan ve mültecilerin kaldığı çadır kente yerleşti.

Muhammed Şehvut, ülkede zorluklar içinde yaşamını sürdürmeye çalışırken Suriye'de bombardıman altında yaşam mücadelesi veren imam babası Mahmut Şehvut (45) da 1 yıl önce eşi Abir Şehvut ve çocuklarıyla ülkesini terk etmeye karar verdi.

Suriye'den günlerce süren zorlu yolculuğun ardından Türkiye'ye gelen aile, bir tanıdıkları aracılığıyla geldikleri Erzincan'a yerleşti.

Erzincan'da İl Müftüsü Yavuz Karabayır ile müftülük personelinin sahip çıktığı Şehvut ailesi, ülkelerinden uzakta yaşamlarına devam ederken, baba Mahmut Şehvut da kentte yatılı bir Kur'an kursundaki öğrencilere ders vermeye başladı.

Bu sırada Ürdün'deki oğlu Muhammed Şehvut ile 5 yıldır görüşememenin hasretini çeken Mahmut Şehvut, çaresizliğini müftülük yetkililerine bildirdi. Müftü Karabayır ile müftülük yetkilileri de iç savaş nedeniyle parçalanan aileyi bir araya getirmek için AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut'tan yardım istedi.
Yorum Yazın