TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Seçim erkene alındı peki tatil planları ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihinin 24 Haziran 2018'e alındığını söyleyerek erken seçim ilan etti. YÖK bu sebeple YKS tarihini 1 hafta ileri erteledi. Sınava 1 hafta geç girecek öğrenciler ve aileleri için bu durum neleri doğuracak?
Seçim erkene alındı peki tatil planları ne olacak?
Deniz Burakcan Demir - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına parti içi müzakerelerini tamamlayarak olumlu cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak ilan etti.

İlan edilen tarihin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin yapılacağı tarihe denk gelmesiyle birlikte öğrencilerin kafasında soru işareti oluşmaya başlamıştı ki YÖK yaptığı açıklamayla sınav tarihini değiştirdiğini ilan etti.

YKS NE ZAMAN?

Seçime denk gelen oturum sebebiyle, YÖK yaptığı açıklamayla YKS tarihini 1 hafta sonrasına yani 30 Haziran–1 Temmuz tarihlerine ertelenmesine karar verdi. Buna göre YKS ilk oturumu 30 Haziran 2018 tarihinde yapılacak.

YKS ÖĞRENCİLERİ VE AİLELERİN TATİL PLANLARI NASIL ETKİLENECEK?

Sınav stresini üzerinden atmış olan öğrenciler ve ailelerden tatil planlarını yapmış olanlar ve sınavın ertesi günlerine sarkan tatil planlarında değişikliğe gitmek zorunda kalacaklar.

YÖK Başkanı bu durumu 'öğrencilerin bir hafta fazladan ders çalışabilecekleri bir şans' olarak tanımlasa da bu durum yaz tatili için otellere, yurdışı - yurtiçi uçaklara rezervasyon yaptırmış öğrenciler ve aileleri için bir mağduriyet.

REZERVASYON TARİHİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTERSEM FAZLADAN PARA ÖDER MİYİM?

Çoğu tesis, tur operatörü ve neredeyse bütün havayolları keyfi, herhangi bir özel sebep belirtmeden ve belgesiz yapılan tarih değişikliklerinde bu duruma ceza (no show) uygular. Tatil rezervasyonu yaparken veya bir süre sonra eklettirebileceğiniz iptal sigortanızı da yaptırmadıysanız (kampanyalar dışında uçak biletlerinde iptal sigortası yoktur) belli bir ceza bedeli karşılığında tesislerin, turların müsaitliğine göre tarihler değiştirilebilir veya %100 no show uygulanarak bütün bir tatil, tur veya bilet paranız yakılabilir.

Bu tür olası mağduriyetinizi daha da büyütmemek adına tesisler, operatörler ve acentelerle yapacağınız görüşmelerde iptal sigorta durumunuzu kontrol ettirmenizi ve seçim sebebiyle yapacağınız tarih değişikliklerinizi yapabildiğiniz kadar erken halletmenizi öneriyoruz.

Turizm acenteları, tur operatörleri, havayolları ve tesisler belirttiğimiz gibi bu gibi durumlarda yüksek ihtimalle no show uygulayabilirler fakat insiyatif kullanan turizm şirketleri yine de müşteri memnuniyeti adına ceza uygulamadan, iyiye gitmekte olan yerli turizm piyasasına küstürmemek adına uzlaşarak tatil tarihinizi no show uygulamadan değiştirebilir.
Yorum Yazın