TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Şehit binbaşıya ağlatan veda

Van’da PKK terör örgütü mensuplarınca yola döşenen mayın patlatılması sonucu şehit düşen Çaldıran İlçe Jandarma Karakol Komutanı Muğlalı Binbaşı Kıvanç Cesur Muğla’nın Menteşe ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.
Şehit binbaşıya ağlatan veda
İHA - Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ ve Ömer Suha Aldan, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Askaz Deniz ÜS Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.
Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un naaşı Milas Bodrum Havalimanından helallik için baba ocağına getirildi. Şehit Binbaşının naaşı ile birlikte eşi Seda Cesur ve 1,5 yaşındaki çocuğu Demir Alp de Muğla’ya geldi. Baba ocağında tekbirler eşliğinde araçtan indirilen şehit Binbaşı’nın tabutuna eşi ve annesi sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Binbaşı’nın 1,5 yaşındaki oğlu Demir Alp babasının tabutu ve fotoğrafına bakarak çevrede olup bitenleri anlamaya çalıştı. Baba ocağında alınan helallikten sonra şehit Binbaşı’nın cenazesi Menteşe Kurşunlu Camii’ne getirildi. Cami etrafında yaklaşık 20 bin kişi şehidi beklerken alan tamamen doldu. Cenaze namazı öncesi alana gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci baba Remzi Cesur ve eşi Seda Cesur ile anne Feriştah Cesur’a başsağlığı diledi.
Şehit Binbaşı’nın cenazesi ikindi namazını ardından kılınan cenaze namazı sonrası tekbirler eşliğinde askerler tarafından omuza alındı. Minik Demir Alp ve annesi tabut askerler tarafından omuza alındığında babasına son kez dokundu. Şehit binbaşının cenaze Menteşe Şehir Yeni Mezarlığındaki Şehitlikte binlerce vatandaşın katılımı ile tekbirler arasında toprağa verildi.
Yorum Yazın