TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Silahlı kuvvetler yapılanması içinde 'abilik' pozisyonunda

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davanın sanıklarından Hamza Ali Ece ile tutuklu jandarmalar arasındaki irtibatı sağladığı iddia edilen ve "ByLock" kullanıcısı olduğu belirlenen avukat Deniz Akbulut'un tutuklanmasına karar verildi.
Silahlı kuvvetler yapılanması içinde 'abilik' pozisyonunda
AA -

MİT tırlarının durdurulmasına yönelik soruşturma kapsamında, aynı olaya ilişkin açılan davada sanık Hamza Ali Ece ile tutuklu jandarmalar arasındaki irtibatı sağladığı iddia edilen ve "ByLock" kullanıcısı olduğu belirlenen avukat Deniz Akbulut, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, MİT tılarının durdurulmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan bir gizli tanık, tırları durduran jandarma personeli ile "örgüt imamı" olduğu belirlenen ve hakkında dava açılan Hamza Ali Ece arasında kuryelik yapan bir şahıstan bahsetti. Bunun üzerine savcılık yaptığı araştırmada, kurye olan kişinin avukat Deniz Akbulut olduğunu tespit etti.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın talimatı üzerine gözaltına alınan şüpheli Akbulut'un örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu da belirlendi. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Akbulut, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Silahlı kuvvetler yapılanması" içinde "abilik'' pozisyonunda
Savcılığın sevk yazısında, 2003-2012 yıllarında jandarma sözleşmeli subay olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görev yapan şüphelinin ayrıldığı ve Ankara Barosuna kayıtlı avukat olarak çalıştığı belirtilerek, FETÖ'nün "silahlı kuvvetler yapılanması" içinde "yöneticilik, abilik'' pozisyonunda olduğu kaydedildi.

Şüpheli Akbulut'un, TSK'ya bağlı jandarma personelinin sivil imamlarından ''Halil" kod adlı Hamza Ali Ece ile Mit tırları soruşturmasından tutuklu jandarma personeli arasında irtibat kuran kişi olduğu vurgulanan yazıda, Akbulut'un ayrıca "ByLock" kullanıcısı olduğu, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçunu işlediği ve bu nedenlerle tutuklanması gerektiği belirtildi.

Savcılığın talebini değerlendiren İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği, Akbulut'un kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunmasını, suçun vasıf ve mahiyetini, öngörülen cezanın alt ve üst sınırını, kaçma şüphesi bulunmasını, bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını dikkate alarak ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

''Kurye'' avukatı, ''Hero'' tişörtlü sanığın da avukatı çıktı
MİT tırlarının durdurulmasına yönelik soruşturma kapsamında, aynı olaya ilişkin açılan davada sanık Hamza Ali Ece ile tutuklu jandarmalar arasındaki irtibatı sağladığı iddiasıyla tutuklanan avukat Deniz Akbulut'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasının tutuklu sanığı ve "Hero" tişörtünü giyerek gündeme gelen Gökhan Güçlü'nün avukatı olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan bir gizli tanık, tırları durduran jandarma personeli ile "örgüt imamı" olduğu belirlenen ve hakkında dava açılan Hamza Ali Ece arasında kuryelik yapan bir şahıstan bahsetti. Bunun üzerine savcılık yaptığı araştırmada, kurye olan kişinin avukat Deniz Akbulut olduğunu belirledi.

Yapılan inceleme sonucunda şüpheli avukat Akbulut'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasının tutuklu sanıklarından Gökhan Güçlü'nün avukatlığını üstlendiği tespit edildi. Bunun üzerine Muğla'daki bir duruşma çıkışında gözaltına alınan Akbulut, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Akbulut'un avukatlığını üstelendiği Gökhan Güçlü'nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasına getirildiği sırada ''Hero'' yazılı tişört giymesiyle gündeme gelmişti.

Yorum Yazın