TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Sokak hayvanları için özel beslenme sistemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kızıllı Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında yaşamlarını sürdüren sokak hayvanları için su ve mamamatik makinesi bıraktı. Muratpaşa Belediyesi ise parklara uyarı afişleri astı.
Sokak hayvanları için özel beslenme sistemi
İHA - Antalya Büyükşehir Belediyesi katı atık tesisine sokak hayvanları için iki adet su sebili, mama ve sumatik koydu. Her iki belediyenin sokak hayvanları için yaptığı çalışmalar hayvanseverlerin takdirini topladı. Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, tüm sokak hayvanlarının özgürce yaşam hakları olduğunu söyleyerek, onların hakkını korumak adına mücadele ettiklerini söyledi.

"Büyükşehirden su ve mamamatik"
Hem şiddet gören hem de açlık ve susuzluk çeken sokak hayvanlarına yardım etmek amacıyla çeşitli yerlere başvuru yaptıklarını dile getiren Yanık, "Bu kapsamda destek istediğimiz Kızıllık çöplük alanına, Büyükşehir Belediyesi tarafından su ve mamamatik makineleri konuldu. Artık geride kalan hayvanlar açlık ve susuzluk çekmeyecek. Köpekler aralıklar ile bakımevine alınarak kısırlaştırılıp tedavi görecek ve besleme bölgelerine geri bırakılacak. Orada yaşayan yüzlerce hayvanın beslenmesini sağlamış olduk. Emeğine geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca sokak hayvanlarının korunması amacıyla Muratpaşa Belediyesince parklara afişler asıldı. Bu duyarlılıklarından dolayı belediyemize teşekkürler" dedi.

"Dayanışma grubundan teşekkür"
Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu Temsilcileri Tugba Acar ve Şebnem Ebinç ise son dönemde sokak hayvanlarına yönelik olumsuzlukların yanında, güzel olayların da olduğunu kaydetti. Acar ve Ebinç, sokakta hayvanların su ve beslenmesini sağlayan, önemseyen, koruyucu tedbirler alan belediyelere tüm hayvanseverler adına teşekkürlerini iletti.

Acar ve Ebinç, Ermenek barınağında hayvanların bulunduğu ortamın temizliğini, sahiplendirilmesini ve yasal uyarı afişi bastırılmasını sağlayan belediyeyle gurur duyduklarını belirtti.

"Muratpaşa'dan afiş"
Öte yandan Muratpaşa Belediyesi ise sokak hayvanlarının şiddete maruz kalmaması için parklara, "Sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanıdır. Beslenmelerine engel olmak, hayvanlara zarar vermek, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince cezai işleme tabidir" yazılı uyarı afişleri astı. Ayrıca yine Muratpaşa Belediyesinin Ermenek barınağına kedi evi ve köpeklerin altına istenilen paletleri yapmaya başladığı bildirildi.
Yorum Yazın