TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Tarihi Mardin'de değişim sürüyor

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Tarihi Mardin’in sokaklarının daha da anlam kazanması için sokak sağlıklaştırmaları ve çarşı yenilemelerine devam ettiklerini bildirdi.
Tarihi Mardin'de değişim sürüyor
İnternet Haber Servisi - Mardin Büyükşehir Belediyesi sokak sağlıklaştırmaları ce çarşı canlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan projeler ile Tarihi Mardin sokaklarında değişim sürerken, çalışmalar vatandaşlar ve gelen ziyaretçiler tarafından da beğeni kazanıyor. Bu bağlamda Hasan Ammar ve devamındaki 17 çarşının yenilenmesi ve Şeyh Çabuk Cami ve Ulu Cami Aksı sokak sağlıklaştırma çalışmaları tüm hızıyla yapılıyor. Bitirilecek çalışma ile çarşılara ayrı bir hava katılmasının yanı sıra sokaklarda bitkilendirme ve peyzaj çalışmalarıyla hak ettiği konuma getirilecek.

Değişim devam ediyor

Konu hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Kadim şehrimiz Mardin’in sokakları ve çarşıları beklentileri karşılayan güzellikte olacak” dedi. Eski Mardin’de hassasiyetle çalıştıklarına değinen Yaman, “Güzel şehrimiz Mardin’de değişim ve gelişim için başlattığımız hizmet atağında önemli mesafeler kat ettik. İlimizin daha da iyi konuma gelmesi düşüncesiyle projelerimize birbiri ardında hayat verdik. Şehrimiz tarihi ile de ön plana çıkan bir şehirdir.  Bu özelliğiyle eski Mardin de her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Biz Eski Mardin’in daha güzel olması ve cazibesini arttırması için çalışmalar yapıyoruz. Daha önce Kültür Sokak’ta yaptığımız sağlıklaştırma gibi farklı sokak ve çarşılarımız da personelimiz özveriyle çalışmaktadır.” ifadesini kullandı.



Sokaklar ve çarşılar güzelleşiyor

Yaman, “Bu noktada Hasan Ammar Çarşısı ve devamında yer alan 17 çarşının yenilenmesi ve Şeyh Çabuk Cami ve Ulu Cami Aksı sokakların sağlıklaştırılması için çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmaların sona ermesiyle çarşılarımız daha da anlam kazanacak ve sokaklarımız daha çok ilgi çekecektir. Eski Mardin’de bu gibi dokunuşlar ile değişimi hissettireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz tarihi sokaklarımızın yenilenmesi adına durmadan çalışacak.” diyerek sözlerine son verdi.
Yorum Yazın