TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

TBMM harekete geçmeli

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kuzey Irak referandumu için önemli bir açıklama yaptı.
TBMM harekete geçmeli
İnternet Haber Servisi - Başbuğ, TBMM'nin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kuzey Irak referandumu için önemli bir açıklama yaptı. Başbuğ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "TBMM en kısa zamanda IKYB'nin 25 Eylül'de gerçekleştireceği bağımsızlık referandumuna karşı bir karar almalıdır. Aksi, tarihi bir hata olur" ifadelerini kullandı.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu gerçekleştirmeyi planlıyor. Irak meclisi ise yaptığı oylamada IKBY'nin 25 Eylül'de gerçekleştireceği "bağımsızlık referandumu" kararını reddetti.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) gayrimeşru bağımsızlık yanlısı Kürt siyasi partiler, Irak meclisi tarafından da reddedilen referanduma yasal bir statü kazandırma amacıyla çözümü bölgesel meclisi açmakta buldu. Siyasi krizden dolayı iki yıldır toplanamayan meclis, referandum tartışmaları gölgesinde bugün açılıyor. Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar, meclisin faaliyete geçmesi hususunda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve bölgede muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi ile prensipte anlaşmaya vardıklarını söylemişti. Goran Hareketi, IKBY’de 25 Eylül’de yapılması planlanan referandumun zamanlamasına ve meclis çatısı altında görüşülmeden böyle bir karar alınmasına karşı tavrıyla biliniyor.
Yorum Yazın