TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

THY, Türk milletinin gurur kaynağı

Ekşi, 'Dünyanın 121 ülkesine Türkiye'nin kültürünü, misafirperverliğini götürüyoruz. Dolayısıyla THY, Türk milletinin gurur kaynağı' dedi.
THY, Türk milletinin gurur kaynağı
AA - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde, Dicle Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mimar ve Mühendisleri Grubu’nun ortaklaşa düzenlediği Türkiye’nin Sivil Havacılık Serüveni panelinde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'a turistlerin talebinin giderek arttığını söyledi.

"THY, Türk milletinin gurur kaynağı"

THY'nin global bir marka haline gelerek Türkiye’nin gururu haline geldiğini anımsatan Ekşi, şirketin Anadolu şehirlerini birbirine bağlayan en önemli ulaşım köprülerinden biri olduğunu aktardı.

Dünyanın 121 ülkesine uçtuklarını dile getiren Ekşi, "Dünyanın 121 ülkesine Türkiye’nin kültürünü, misafirperverliğini götürüyoruz. Dolayısıyla THY, Türk milletinin gurur kaynağı." ifadesini kullandı.

"2003 yılına kadar lokal bir havayoluydu"

Ekşi, THY'nin 2003 yılında büyük bir dönüşümle gelişmeye başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"2003 yılına kadar THY, lokal bir havayoluydu. 2003 yılında Cumhurbaşkanımız dönüşüm vizyonunu başlattıktan sonra, THY ile Türk sivil havacılığında büyük bir gelişme yaşandı. THY, 15 yılda 5 kat büyüdü, 65 uçaktan 326 uçağa ulaştı. İşte bu büyüme THY’nin, Türk milletinin ve Anadolu'nun başarısıdır."

"2023'e kadar yeni bir THY ortaya çıkaracak"

Sahip oldukları 326 uçağa ek olarak 230 uçak siparişlerinin olduğunu belirten Ekşi, "THY, 2023'e kadar yeni bir THY ortaya çıkaracak, yolcusunu ikiye katlayan bir THY ortaya çıkacak. THY bugün kalitesiyle ön plana çıkan bir havayolu haline geldi. Havacılık büyüyor, gelişiyor, istihdama ihtiyaç var. Özellikle üniversite okuyan öğrenciler havacılıkta hangi mesleğe girebilirim diye kendi kariyer planını yapması gerekiyor." dedi.

"301 havalimanına uçuyoruz"

Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu unvanına sahip olduklarını hatırlatan Ekşi, "Dünyada 121 ülkeye, 302 şehire ve 301 havalimanına uçuyoruz. Biz bununla yetinmiyoruz. Aynı zamanda yaptığımız anlaşmalarla ilave 191 noktaya ve 44 ülkeye uçuyoruz. THY, dünyada her yere yolcusunu ulaştırabilen global bir dünya hava yolu şirketi haline geldi." diye konuştu. 
Yorum Yazın