TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Topuk dikenine şok dalga tedavisi ile çözüm

Özel bir bağ doğusu ile çevrili olan topuklarda oluşan topuk dikeninin insana dayanılmaz ağrılar verdiğini belirten uzmanlar, iyileşmenin ise şok dalga tedavisi ile mümkün olduğunu söyledi.
Topuk dikenine şok dalga tedavisi ile çözüm
İHA - Topuk dikeni rahatsızlığı olan kişilerin özellikle sabahları yere bastıklarında topuklarında ağrı hissettiklerini belirten Bursa Özel Hayat Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Hüseyin Çelen, bu hastaların bir süre yürüdüğünde ağrıların azaldığını ama uzun süre ayakta kalınca ve çok yürüyünce ağrıların tekrar şiddetlendiğini söyledi.

Çelen “Topuk dikeni, kilolu, ayak tabanındaki kaviste düşüklük veya aşırı kavislenme, uzun süre ayakta kalmayı ve yürümeyi gerektiren işlerde çalışanlarda meydana gelmektedir. Uzun süre kundura, sert terlik veya ayakta bir şey olmadan yalın ayak dolaşmakta topuk dikeni oluşumuna sebep olabilir. Ağrı oldukça inatçıdır ve uzun süreler boyunca devam edebilir. Bunun için bir uzmana danışmakta ve gerekli araştırmalar sonucunda tedavi işlemlerine geçilmesinde fayda vardır” şeklinde konuştu.

Ayakkabı seçiminde tabanın yumuşaklığı çok önemli olduğunu belirten Çelen, “şok dalga tedavisiyle topuk dikeninde kısa sürede iyileşme sağlanabilir. Haftada bir sefer ve 20 dakikalık bir uygulama yapılmaktadır. Toplam 5 seans önerilir. Topuk dikeni çok dikkat edildiğinde ağrısı azalıp bitti sanılabilir. Ama kısa bir sürenin ardından tekrarlama imkânı da vardır" dedi.

Şok dalga tedavisinin böbrek taşlarını kırmakta kullanılan yöntemin geliştirilmiş şekli olduğunu ifade eden Dr. Çelen, “Bizim burada uyguladığımız şok dalga tedavisi vücuttaki yumuşak doku bozukluklarında, dirsek zedelenmelerinde de kullanılabiliyor. Bu bağlamda verilen şok orada bir yanıt oluşturuyor ve çivi çiviyi söker mantığı ile iyileşmeyi tetikliyor” diye konuştu.
Yorum Yazın