TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Türkiye, Ortadoğu insanının tek umudu

YTB Başkanı Bülbül, Ortadoğu'dan gelen insanların gözünden 15 Temmuz'u çok daha net okuduk, çünkü kendi ülkelerinde adeta umutsuzluğa kapılmış, umudu tükenmiş insanların tek umutları, tek gururları Türkiye dedi.
Türkiye, Ortadoğu insanının tek umudu
AA - Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından değerlendirme yaptıklarını ve ilişki içinde bulundukları sivil toplum kuruşlarına, uluslararası kuruluşlara, yurt dışındaki vatandaş, soydaş, akraba topluluklarına ve uluslararası öğrencilerine yönelik geniş kapsamlı bir basın açıklaması yayımladıklarını söyledi.

Kurum olarak birkaç yıldır FETÖ tehdidini farkında olduklarını dile getiren Bülbül, "FETÖ'yle ilişkili okullardan öğrenciler almıyorduk. Başvurular olsa da yerleştirme yapmıyorduk. Bu olaydan sonra tekrar ilişki içerisinde bulunduğumuz toplumu bilinçlendirdik, bilgilendirmeye devam ediyoruz. Yurt dışında neler yapılması gerektiği konusunda diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla çalışıyoruz." diye konuştu.

"Tarihin nesnesi olmaya devam edecekler"
Bülbül, bazen bu tür çatışmaların tarihte kaldığını sanıldığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
"İnsan olarak böyle bir zehaba kapılıyoruz ama şer odaklar her fırsatta kendilerini bize hatırlatıyorlar, var olduklarını ve şeytani amaçlarından vazgeçmediklerini bir kez daha tekrar ve tekrar bize hatırlatıyorlar. Ortadoğu toplumları ne kadar parçalanırsa bugün olduğu gibi tarihin nesnesi olmaya devam edecekler, çok daha karışık bir coğrafyaya dönüşecekler. Ne zamanki bir ve beraber olurlar, birbirlerini destekleyici çalışmalar içerisinde olurlar, topluca hareket ederler o zaman tarihin öznesi olmaya yeniden başlayacaklar ve yeniden Ortadoğu bölgesiyle barışın, huzurun, kardeşliğin adresi olacaktır."

Bülbül, Müslümanlar arasındaki en büyük eksikliğin bilmemek, tanımamak ve tanışmamak olduğunun altını çizerek, "Bugün Libyalılar için Türkiye, Fizan ve Kanada kadar uzak bir ülke. Halbuki bunlar buranın insanları, 100 yıl öncesinde dedeleri ortak bir ülkenin yurttaşlarıydı. Dolayısıyla şimdi bu anlamda gerek bugünkü çalışmalar gerek YTB'nin diğer çalışmaları birbirini tanımaya, birbirleriyle daha fazla iletişimi arttırmaya yönelik çalışmalardır." değerlendirmesinde bulundu.

"Darbe başarılı olsaydı Türkiye'den belki Hindistan'a kadar Ortadoğu'da pek çok yapıların çöktüğü tamamen parçalanmış bir Ortadoğu'yla karşı karşıya kalacaktık. Bu anlamda milletimiz buna da dur demiş oldu." diyen Bülbül, Ortadoğu'da pek çok ülkede iktidarların düşmüş, parçalanmış, işgal edilmiş olduğunu belirtti.
Yorum Yazın